DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Elon Musk Tesla Motors’tan kovuluyor mu?

04.06.2018
A+
A-

Haberlere göre Tesla Motors hissedarlarından Jing Zhao, yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen Elon Musk’ın bu görevi bırakması ve bağımsız bir yönetici pozisyonuna geçmesi yönünde bir öneride bulunmuş durumda. Şirkette 12 hissesi bulunan Zhao, bu anlamda güçlü hissedarlardan birisi. Şirketin CEO’su Musk ise yüzde 20 hissesi ile yönetim kurulu başkanı görevini üstleniyor.

5 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Tesla Motors yıllık yönetim kurulu toplantısında Musk’ın yönetim kurulu başkanlığından alınması yönünde bir oylama gerçekleştirilecek. Hatta aynı toplantıda, 3 yönetim kurulu üyesinin de yeniden seçilememesi yönünde hamlede bulunulması bekleniyor.

Bunlardan birisinin Musk’ın kardeşi Kimbal Musk’olduğunu da belirtelim. Diğer üyeler ise Antonio Gracias ve James R. Murdoch. Kısacası Musk Kardeşler, kendi şirketlerinden uzaklaştırılmak isteniyor. Bu olay bir zamanlar Steve Jobs’ın da kendi kurucusu olduğu Apple’dan gönderildiği zamanları anımsatıyor diyebiliriz.

2018 ilk çeyrekte 710 milyon dolar zarar açıklayan Tesla Motors, hissedarlarının tepkisi ile karşılaşmıştı. Son çeyrekteki zararın yüzde 19 seviyesine çıkması ile nakit rezervlerinin erimesine de dikkat çekiliyor. Kritik üretim dönüm noktalarına ulaşılamaması ve karlılık ilerlemesinin yavaşlaması da olayların bu noktaya gelmesini ateşleyen etkenler olmuş durumda.

Tesla’da paralar suyunu çekiyor!

En son açıklanan çeyrek yıl raporlarına göre tarihinin en büyük zararını açıklayan Tesla için tehlike çanları çalıyor! Nakit para sıkıntısı yaşayan Elon Musk, şirketini nasıl kurtaracak?

Bakalım, Tesla Motors’ta gerçekleşecek bu büyük oylamadan nasıl bir sonuç ortaya çıkacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.