DOLAR 32,4446
EURO 34,8443
ALTIN 2.420,12
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Elon Musk Tesla hisseleri ile borsayı karıştırdı!

09.08.2018
A+
A-
Tesla Model 3 tamir süreci çağ atlayacak!

Elon Musk tarafından Tesla Model 3 tamir sürecinin ciddi anlamda düşürüleceği paylaşılmış durumda. Peki, Tesla Motors bu tamir süreci için nasıl bir strateji belirledi?

Tesla internet sitesinden yayınlanan ve aynı zamanda şirket çalışanlarına gönderilen e-posta ile şirketin borsadan çekilmesi olasılığından bahsedildi. Tesla hisselerinin borsadan çekilmesi ile şirketin daha iyi yönetilmesi için gerekli ortamın sağlanacağına da vurgu yapılıyor. Musk, konuyla ilgili olarak henüz nihai karar almadıklarının da altını çiziyor.

Elon Musk, Tesla hisse fiyatlarının borsada ciddi dalgalanmalar gördüğünü ve bunun da aynı zamanda hissedar konumunda olan Tesla çalışanlarını etkilediğini paylaşıyor. Halka açık durumdaki Tesla’nın çeyrek bilançosu açıklamalarının alınan kararlar üzerinde de baskı oluşturduğu ifade ediliyor. Açıklamada, bu kararların şirkete uzun vadede olumsuz yansıyacağı hakkındaki görüşlere de yer veriliyor.

Eğer Tesla hisseleri borsadan çekilirse, hissedarların yatırımcı olarak şirkette kalmasının istendiği belirtiliyor. Hisselerini elden çıkartmak isteyenlere ise hisse başına 420 dolar ödenmesi planlanıyor. Tabii ki bu kararın alınması için bir oylama gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Elon Musk Twitter’da yasaklandı!

Son yılların en çok konuşulan isimlerinin başında gelen Elon Musk, bu defa yaptıklarıyla değil, adıyla gündeme geldi. Elon Musk adı Twitter’da yasaklandı!

Bu açıklama sonrasında Tesla hisse işlemleri NASDAQ Teknoloji Endeksi tarafından durduruldu ve 1,5 saat boyunca hisseler işlem göremedi. Hisselerin değerinin günü yüzde 11 artışla 379,57 dolar seviyesinde kapattığını da not olarak düşelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.