DOLAR 32,2101
EURO 34,9871
ALTIN 2.505,69
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Elon Musk, Tesla fabrikası için dava açacak! Tesla için yeni çözüm yolları arayan Elon Musk, Tesla fabrikası için yeniden üretime geçme kararı aldı…

10.05.2020
A+
A-

Corona virüsü ile ilgili ilginç açıklamalarda bulunan Elon Musk, imal konusunun üstüne epeyce artı düşmüştü. Virüs sebebiyle birçok şirketin fabrikası gibi Tesla fabrikası da üretimini durdurmuştu. Gelen haberlere kadar daha fazla sıkıntıya girmek istemeyen Elon Musk, fabrikayı tekrardan açılmak için harekete geçti.

Tesla, dün Fremont tesisinde iş gücünün takriben yüzde 30’unu geri getirecek olan sınırlı operasyonlara devam etmeyi planladığını açıklamıştı. Fakat Fremont’un bulunduğu Alameda ilçesindeki yetkililer, Tesla’nın her yerde üretime açılabilmesi için zorunlu şartları sağlamadığını belirtti. Alameda County afiyet görevlisi Erica Pan, Bloomberg’e “İlerlemenin yerinde olmadığını söyledik” dedi.

Frankly, this is the final straw. Tesla will now move its HQ and future programs to Texas/Nevada immediately. If we even retain Fremont manufacturing activity beygir all, it will be dependen on how Tesla is treated in the future. Tesla is the last carmaker left in CA.

— Elon Musk (@elonmusk) May 9, 2020

Bu duruma sinirlenen Elon Musk, Alameda ilçesine dava açmaya hazırlandıklarını ve şirketin merkezini Texas veya Nevada eyaletine taşımak istediklerini belirtti. Musk konuyla ilgili hem “Alameda’nın seçilmemiş ve cahil geçici sağlık görevlisi anayasal özgürlüklerimize tutarsız hareket ediyor” açıklamasında bulundu.

Tesla’nın Model 3, Model S, Model X ve Model Y araçlarının üretiminden sorumluluk sahibi Fremont fabrikası, 23 Mart tarihinde kapatılmıştı. Keza Tesla, 13 Nisan itibariyle ABD üzerindeki tüm çalışanlarının maaşlarını azaltma kararı almıştı. Elon Musk’ın söylediği gibi fabrika Fremont ilçesinden ayrılırsa, yaklaşık 10 bin işçi açıkta kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.