DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Elon Musk gizli durmuyor: Ortalığı karıştıran mesaj Elon Musk bir kez daha Twitter hesabı ile gündeme geldi. Elon Musk’ın yaptığı göndermeye ABD Başkanı…

18.05.2020
A+
A-

ARA SIRA paylaştığı mesajlar ile gündeme gelen Musk, bir kez daha gündeme gelmekten çekinmedi. Yaptığı paylaşımda “Take the red pill” yazısına yer veren ünlü iş insanı, bu mesajın ne kavrayış geldiğini açıklamadı.

ABD’nin California eyaleti ile bir uyuşmazlık yaşamış İcra Kurulu Başkanı Musk, SpaceX projesi için istediği fon desteğini alamadı. Eyalet yetkilileri, Musk’ın ayrıca eğitim ayrıca de istihdam için istediği bu talebi reddetti.

Daha önce istekleri yerine getirilmediği takdirde kendi fabrikalarını California’dan çekeceğini söyleyen Musk, bu sebepten ötürü de pek olumlu notlar alamıyor. Peki dilimize “Kırmızı hapı al.” olarak geçen bu cümlenin anlamı ne?

Doğrusu bu cümle 1999 yılında gösterime giren The Matrix filminden geliyor. Morpheus, Neo’ya bir bilgisayar simülasyonunun içerisinde yaşadıklarını söylüyor ve ona iki ilaç uzatıyor. Bu haplardan biri mavi iken diğeri kırmızı.

Mavi ilaç, Neo’nun bu simülasyondan kurtulmasını ve bu rüyadan uyanmasını sağlar. Bu Nedenle Neo neye inanmak isterse ona inanabilir hale kazanç. Eğer Neo kırmızı hapı alır ise “Harikalar Diyarı” olarak adlandırılan yerde kalmaya devam eder.

Orijinal öykü bu şekilde fakat bu cümlenin dijital ortamda ayrı bir anlamı var. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump için açılan konularda ve erkek hakları adına düzenlenen toplantılarda kullanılan bu tümce, sağcı bir politik uyanışa vurgu yapıyor.

Çoğu birey bu paylaşımın The Matrix filminde kullanılan manâ ile benzer olduğunu düşünüyor. California’nın eyalet kurumları ile bir türlü anlaşamayan Elon Musk’ın bu kurumlara şu mesajı saptamak istediği varsayım ediliyor:

“Dolandırıldığınızı, kandırıldığınızı ve şeytanca bir yalana dönüştüğünüzü anlayın. Tek çıkışınızın dünyanın çalışma şeklini öğrenmeniz ile ilgili olduğunu bilin.” Kırmızı hapın bir illüzyon olduğunu göz önüne alırsak bu mesaj doğru olabilir. Zira Musk, kendisine yardım etmeyenlerin dürüst bir meslek yapmadığına inanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump cevap verdi!

Twitter gündemine bomba gibi düşen bu meselenin yankıları sürmeye devam ediyor. Zira Ivanka Trump, Elon Musk’ın paylaşımına karşılık şu cevabı verdi: “Alındı!”. Musk ile California kurumları arasındaki çatışma, Donald Trump ve Elon Musk çatışmasına doğru evrilebilir.

Elon Musk

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.