DOLAR 32,3901
EURO 34,7461
ALTIN 2.406,40
BIST 10.195,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Elon Musk, fabrikalarını kapatmamaya kararlı!

21.03.2020
A+
A-

Ancak Musk, salgının ciddiyetini gözden kaçırdı ve bilimsel araştırmalara ters düşen bilgileri yaydı. Tıp uzmanlarının yaklaşan solunum cihazları hakkındaki kriz uyarıları için bile ek solunum cihaz ihtiyacını sorguladı. Musk, Corona virüsü nedeniyle yaşanan paniğin aptalca olduğunu söylemişti.

BuzzFeed’de Cuma günü yayınlanan bir rapora göre, SpaceX’in, potansiyel olarak Corona virüsünden etkilenen tesisler için kepenk indirmeyi reddettiği belirtiliyor. Makalede adı geçen iki isimsiz kaynağa göre, şirketin SpaceX’in Starlink tesislerindeki çalışanları, bir iş arkadaşlarının Corona virüsü için kendini pozitif test ettiğini ve kendi kendilerini tecrit edeceklerini söylüyor.

Elon Musk, takipçisinin sesine kulak verdi!

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter’da, Corona virüsü salgını nedeniyle bir sıkıntı varsa, fabrikalarını bu durum için yeniden tasarlayabileceğini söyledi.

SpaceX çalışanları: Sağlığımız risk altında!

SpaceX çalışanlarının çocuklarına hizmet veren kreş çalışanları, Corona virüsü pandemisine rağmen hâlâ ofise gelmelerini isteyen bir şirket tarafından sağlık ve güvenliklerinin risk altında olduğunu söylüyorlar. Raporda ayrıca, SpaceX’in Xplor şirketi tarafından yürütülen Los Angeles kampüsündeki çalışanların iddiaları da ayrıntılı olarak açıklandı. Yine ismini vermeyen bir Xplor çalışanı şunları söyledi:

“Ben şahsen Corona virüsü belirtileri gösteren birden fazla çalışana tanık oldum ve SpaceX yönetiminin bu konudaki tavrı nedeniyle bu çalışanlar yaklaşık 5.000 çalışanı olan bir tesiste ve bir çocuk bakım tesisinde çalışmaya devam ediyor. Sadece SpaceX’in doğrudan çalışanları tehlikeye atmakla birlikte, kampüsteki çocuklar da tek bir kişinin cehaleti nedeniyle risk altındadır.”

Corona virüsü salgınının şirketlere ve çalışanlara olan etkisi gün geçtikçe artıyor. Elon Musk’ın, fabrikalarını ne zaman tamamen kapatmayı onaylayacağını zamanla göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.