DOLAR 32,5525
EURO 35,0287
ALTIN 2.429,51
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Elon Musk dev yatırım planlıyor 2019’un Ekim ayında ağaç dikilmesi için 1 milyon dolar bağışlayan Elon Musk, bağışlanan paranın az olduğu…

23.12.2019
A+
A-

Geçtiğimiz ay Cyber Truck ile piyasaya iddialı bir giriş yapan ve kullanıcıların ilgisini çeken Elon Musk dev yatırım planlıyor. Ancak bu seferki yatırım öncekilerinin aksine, doğayı korumak için. Proje için hedef koyulan 20 milyon dolarlık bağış kısa sürede toplandı. Ancak yapılan açıklamaya göre ağaç dikilmeye devam edilecek.

Elon Musk, projeyi daha fazla desteklemek istediğini belirtti. Musk’ın desteğinden sonra Shopify CEO’su Tobi Lütke’de 1 milyon dolarlık bağış sözü verdi. Kampanya hedefine ulaşmasına rağmen, kazanılan miktara göre ağaç dikilmeye devam edilecek.

Fidan dikimi Ocak 2020’de başlayacak ve Aralık 2022’ye kadar sürecek. Sonrasında gelen bağışlar ve yatırımlar doğrultusunda fidan dikimine devam edilecek. Bütün dikim Arbor Day Foundation tarafından denetlenecek. Fidanların, ilk etapta kurak ve özel arazilere dikilmesi planlanıyor.

Temmuz 2019’da yayınlanan bir araştırmaya göre, 900 milyon hektar alana ağaç dikilmesi sonucu karbon emisyonlarımızın üçte ikisinin emileceği belirtildi. Ancak birçok bilim adamı, ağaç dikmenin mevcut CO2 emisyonunu azaltmayacağı görüşünde.

Siz yapılan bu ağaç kampanyası hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ağaç dikmek, CO2 emisyonunu azaltabilir mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.