DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Elon Musk, bebeğinin adını değiştirdi! Elon Musk, bebeğinin adını değiştirdi! Açıklamaları ile gündeme gelen Tesla’nın CEO’su, nasıl bir isim…

25.05.2020
A+
A-

Elon Musk’ın eşi Grimes Musk, bu konu hakkında kendi Instagram hesabından bir tanımlama yaptı. Musk ailesi, “California yasaları sebebi ile mi bebeğinizin adını değiştirdiniz? ve “Bebeğinizin yeni adı nedir?” gibi özel sorulara yanıt verdi.

Grimes Musk, çocuğunun yeni adını X Æ A-Xii olarak duyurdu. Bu değişikliğin sebebi hakkında fazla fazla ayrıntı vermeyen anne, şöyle bir kısa yorumlama yaptı: “Romen rakamları… Doğru elde etmek icabında onlar daha iyi görünüyor.”

Elon Musk ise bu hususu ayrı bir yorum ile değerlendirdi: “Bu ismin mimarı eşimdir. X, sadece harf olan X. Æ, “Ash” olarak telaffuz ediliyor. A-Xii’yi ise ben ekledim. A-Xii, Archangel 12 olarak tanıdık keşif uçağının kısaltmasıdır. Ayrıca bu keşif uçağı SR-71 modelinin de öncüsüdür.”

İngilizcede “Ex Ash A Twelve” veya “Ex Aye Eye” olarak telaffuz edilen bu ad, “Xii” olarak yazılan bir Romen karakteri de kullanıyor. Bu Romen karakteri dilimizde 12 anlamına geliyor.

Buna ilave olarak Grimes Musk, X harfinin meçhul bir değişkeni temsilcilik ettiğini ve Æ yazısının Elf ırkı kadar kullanılan yazıların karakteristik özelliğini taşıdığını ifade etti. Anne Musk, A-Xii kalıbının SR-17 modelini temsil ettiğini de sözlerine ekledi.

Bunun yanlış olduğunu açıklayan Elon Musk, bir radyo programında bu hatayı düzeltti. Sizce X Æ A-12 Musk mı daha iyi bir isim yahut X Æ A-Xii Musk mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.