DOLAR 32,4639
EURO 34,7103
ALTIN 2.436,27
BIST 9.879,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Elektronik burun hayatları kurtaracak!

18.05.2018
A+
A-

Arama kurtarma faaliyetlerinde köpeklere olan ihtiyacımız gün geçtikçe artıyor. Fakat ihtiyaç duyulan köpek sayısı arttığı için bu konudaki eğitimi zahmetli ve maliyetli olmaya başladı. Bu duruma ek olarak yangın, sel gibi doğal afet durumlarında köpeklerin kullanılmasını oldukça zorlaştırıyor.

İnsanoğlunun ürettiği temel kokuları baz alarak üretilen elektronik burun, köpeklerin de rahat bir nefes almasını sağlayabilir! Elektronik burunlar, inanılmaz küçük boyutları sayesinde her deliğe girebiliyorlar.

Bu avantajlarıyla köpeklerin de önüne geçebilen elektronik burunlar, maliyet açısından da erişilebilir fiyatlarda satılacak.

Acil durumlar hali hazırda kullanılan araçlara entegrasyonu için çalışmalara başlanan bu elektronik burunlar eğer testleri başarı ile geçebilir ise drone entegrasyonu ile birlikte havadan yer tespiti yapabilmesi için gerekli çalışmalara da başlanacak.

Yakın gelecekte hayat kurtarmaya başlaması beklenen elektronik burunlar, insanlığa tarih boyunca çok kayıplar yaşatan doğal afetlere karşı arama kurtarma faaliyetleri konusunda işimizi biraz daha kolaylaştıracak gibi gözüküyor.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.