DOLAR 32,3582
EURO 34,9598
ALTIN 2.324,80
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Elektrikli Volvo XC40 sonunda tanıtıldı

17.10.2019
A+
A-

Otomotiv şirketlerinin alternatif enerji ve yenilenebilir enerji ile ilgili çalışmalarıyla gündem olmaya devam ediyor. Volvo geçtiğimiz yıllarda 2025 yılına kadar araçlarının yarısını elektrikli olarak üreteceğini duyurmuştu. Bugün tanıtımını yaptığı XC40 Recharge modeli ile elektrikli SUV dünyasına giriş yaptı.

İlk kez 2017 yılında satışa sunulan XC40 modeli içten yanmalı motora sahipti. Firma çalışmaları neticesinde aracı tamamen elektrikli hale getirdiklerini ve bu yıl içerisinde Amerika pazarında satışa sunacaklarını açıkladı. Volvo, Hibrit teknolojisi ile ürettiği araçlar haricinde ilk kez tamamen elektrikli bir model tanıtıldı. Şirket hedeflerine ulaşabilmek için 2025 yılına kadar her yıl yeni bir elektrikli modeli piyasaya sürecek.

78KWh bataryaya sahip olan elektrikli Volvo XC40 Recharge, 40 dakikalık şarj süresi ile yüzde 80 kapasiteye ulaşabiliyor. Hızlı şarj seçeneğinin olması aynı segmentteki diğer elektrikli SUV modellerine göre avantaj sağlıyor. Örneğin Hyundai Kona Elektrikli modeli 64KWh bataryaya sahip olmasına rağmen 54 dakikada yüzde 80 kapasite sunuyor.

Yaklaşık 400 kilometre menzil sunan XC40 Recharge, 408 beygir güç ve 660 Nm tork değerlerine sahip olacak. 0-100 değeri 4,7 saniye olan araç boyutlarına göre iyi ivmelenmeye sahip. Elektrikli araçlarda tork tüm devirlerde aynı olduğu için, içten yanmalı motora sahip araçlardan daha iyi bir ivmelenme süresi elde ediliyor.

Araç detaylarında Recharge yazısının da görüldüğü model içten yanmalı versiyonuna benzer dış tasarıma sahip ancak ön ızgara diğer modelden farklı olarak kapalı halde. Bir diğer farkı da motorların konumlandırılmasından dolayı ön kaputta eşya koyulabilecek bir alana sahip olması. Volvo’nun bu atılımı ile birlikte önümüzdeki yıllarda birçok marka elektrikli araçlarını piyasaya sürecek gibi görünüyor.

Volvo XC40 Recharge modelinin Amerika fiyatı yaklaşık 50.000 dolar olacak. Ülkemize geliş tarihi ve fiyatı ile ilgili herhangi bir bilgi vermeyen şirket aracı ilk olarak Amerika pazarında satışa çıkarmayı düşünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.