DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

SEC Başkanı Gensler’den Kripto Para Açıklamaları

SEC Başkanı Gensler, kripto para birimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gensler’ın kripto paralara ilişkin görüşleri ve değerlendirmeleri haberimizde.

07.05.2024
A+
A-

Salı sabahı CNBC Squawk Box programına konuk olan SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gensler’a SEC’in Robinhood Crypto’ya karşı Wells Bildirimi gönderme kararı ve Ethereum’un hukuki statüsüyle ilgili sorular yönlendirildi.

SEC’in Yaptırım Hareketleri ve Gensler’in Değerlendirmesi

SEC'in Yaptırım Hareketleri ve Gensler'in Değerlendirmesi

SEC’in kripto kuruluşlarına karşı yaptırım eylemleri planladığına dair haberlerin ardından Gensler, yatırımcıların bu alanda gerekli açıklamaları almadığını vurguladı. Robinhood Crypto’ya gönderilen Wells Bildirimi hakkında konuşan Gensler, herhangi bir şirket hakkında önyargılı olmadıklarını belirtti. Ayrıca, kripto varlıklarının genellikle ABD yasalarına göre menkul kıymetler olduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiklerini ifade etti.

Gensler şu ifadeleri kullandı: “Eğer geri adım atarsak, çoğu tokenin ABD yasalarına göre menkul kıymet olduğu yorumunu yapabiliriz. Bu nedenle yasal düzenlemelere uyum sağlıyoruz ve yatırımcıların korunmasını önemsiyoruz.”

Ethereum’un Hukuki Statüsü ve Gensler’in Yaklaşımı

Ethereum'un Hukuki Statüsü ve Gensler'in Yaklaşımı

Gensler’e Ethereum’un bir menkul kıymet mi yoksa bir emtia mı olduğu sorulduğunda net bir yanıt vermedi. Ancak Ethereum’un sınıflandırılmasından ziyade Amerikalı yatırımcıların korunmasının nasıl sağlanacağına odaklandığını belirtti. Gensler, kripto varlıklarıyla ilgili şeffaflığın ve düzenlemenin önemine vurgu yaptı.

Gensler’in bu konudaki açıklaması şu şekilde: “Önemli olan, yatırımcıların gerekli bilgilere erişebilmesidir. Kripto piyasasındaki merkezi aracılar çoğu zaman çatışmaya girebiliyor ve bu durumu düzeltmek önemlidir.”

SEC Başkanı Gensler’in Ethereum’un hukuki statüsü konusundaki belirsizliği devam ederken, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu Başkanı Rostin Behnam ise Ethereum’u bir emtia olarak tanımlamıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.