Elektrikli otomobil sürprizi: Sony Vision-S tanıtıldı! Sony, CES 2020 açılış konuşmasında büyük bir sürprize imza attı. Japon teknoloji devinin güçlerini sergilemek…
CMOS sensörü ve otomobilin içindeki / dışındaki nesne ve insanları en iyi şekilde algılamayı sağlayan 3D ToF sensörü dahil olmak üzere 33 sensör kullanılıyor. Araçta yer alan LIDAR, herhangi bir tehlikeden / çarpışmadan kaçınmayı ve aracın etrafını tarayarak güvenli bir otonom sürüş sağlıyor.
Araç içi eğlence konusunda en iyi deneyimi sunmak isteyen Sony ön panele panoramik bir ekran ekledi. Buna ek olarak araçtaki her koltukta Sony’nin 360 derece surround ses teknolojisine sahip bir hoparlör ile donatıldığı belirtiliyor.
Sony elektrikli araba üretmek için kolları sıvayan ilk teknoloji devi değil. Çinli LeEco benzer bir projeyi 2016 yılında duyurmuştu, ancak firmanın yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle bu proje askıya alındı.
BlackBerry ve Bosch gibi devlerin ürettiği birçok parçanın yer aldığı Sony Vision-S, otomotiv sektörünün önemli oyuncularından Magna tarafından tasarlanan bir EV platformu ile güçlendirilmiş durumda.
Sis, arka ışık ve gece sürüşü gibi zorlu koşullarda bile sensörlerin aracın çevresini en iyi şekilde tarayarak olası tehlikelere karşı sürücüyü uyardığı belirtiliyor. Sony erken ve doğru tanıma sağlamak için çeşitli özelliklere sahip sensörlerin yeteneklerini birleştiren sensör füzyon teknolojisini kullanıyor.
Sony sonunda araba satmaya mı başlayacak? Belki bir gün, ama kesinleşen bir durum yok. Kısa sürede büyük bir otomobil markası olmasa bile Sony dünyadaki diğer elektrikli otomobil üreticilerine sensörler ve aksesuarlar satacak gibi.