DOLAR 32,5997
EURO 34,8019
ALTIN 2.497,50
BIST 9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Elektrikli Mercedes G Serisi geliyor! Yılların eskitemediği tasarımı ile akıllara kazınan Mercedes G serisi, elektrikleniyor! Peki merak uyandıran…

10.11.2019
A+
A-

Daimler CEO‘su Ola Källenius tarafından yapılan açıklamayı paylaşan Sascha Pallenberg böylelikle, elektrikli Mercedes G Serisi üretileceğini duyurmuş oldu.

Önümüzdeki senelerde Mercedes G Serisi’nin dizel ve benzinli versiyonlarının yanı sıra, tamamen elektrikli bir versiyonu da üretilecek.

#Daimler CEO Källenius: ”There will be a zero-emission #EV version of the #MercedesBenz G-Class. In the past there were discussions whether we should eliminate the model, the way I see things now I’d say the last Mercedes to be built will be a G-Class” #AMWKongress #eMobility pic.twitter.com/tAS6tzpR3Y

— Sascha Pallenberg 潘賞世 (@sascha_p) November 7, 2019

Modelin ismi konusunda net bir açıklama yapılmamış olmasına karşın şirket, Mercedes EQG isminin haklarını aldı. Yapılan bu işlem ile birlikte şirket elektrikli SUV modelinin isminin ne olacağını, resmi olmayan bir şekilde olsa da duyurmuş oldu.

İki adet elektrikli motora sahip olması konuşulan SUV modelinin, 405 HP gücünde olması ve dört çekiş sistemi ile gelmesi oldukça muhtemel.

Mercedes’in otomobilseverlerde heyecan uyandıran elektrikli SUV modelini görmemiz için 2021 yılının son çeyreğine kadar beklememiz gerekecek gibi gözüküyor. Çünkü şirket, elektrikli Mercedes G Serisi’nin ağırlığından dolayı oluşabilecek menzil problemleri nedeniyle, modelin yıllardır süregelen başarısına gölge düşürmek istemiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.