DOLAR 32,3373
EURO 34,7963
ALTIN 2.389,24
BIST 10.227,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Elektrikli Kamyonet Üreticisi Rivian, Elektrikli Bisiklet Üretimine Başladığını Duyurdu

10.02.2023
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde dünyadaki işten çıkarma furyasına katılan ve iş gücünde %6 oranında daralmaya giden Rivian şirketi, piyasaya çıkardığı şık görünümlü elektrikli kamyonetleriyle adını küresel olarak duyurmuş durumda.

Bugüne kadar ortaya çıkan söylentilere göre şirketin bir elektrikli bisiklet üreteceği düşünülüyordu. Nitekim söylentiler gerçek çıktı. Rivian, elektrikli bisiklet üretecek.

Rivian, ilk elektrikli bisikletini geliştirmeye başladı

Rivian’ın CEO’su RJ Scaringe, şirket çalışanlarıyla yaptığı toplantıda şirketin elektrikli bisiklet projesinin başladığını resmen onayladı. Şirket ayrıca, Specialized gibi büyük markalardan bazı üst düzey e-bisiklet tasarımcılarını işe aldı.

Aslında, Scaringe toplantı sırasında bir e-bisikletin sadece planlarda olmadığını, ilk modelin halihazırda şirket içinde aktif olarak geliştirildiğini de doğruladı. İnanması biraz zor olabilir ancak elektrikli bisikletler, büyük ölçüde daha düşük üretim maliyetleri ve dolayısıyla çok daha düşük fiyat etiketleri sebebiyle elektrikli arabaları ve kamyonları geniş bir farkla geride bırakıyor.

Bu nedenle Rivian gibi bir elektrikli kamyonet ve SUV üreticisinin böyle bir ticari hamlede bulunması oldukça mantıklı diyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.