DOLAR 32,3651
EURO 35,0159
ALTIN 2.325,89
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Elektrikli BMW i4 için mutlu son yaklaşıyor BMW i3’ten sonra tamamen elektrikli olarak geliştirilen ikinci model olan BWM i4 için seri üretimin …

07.12.2019
A+
A-

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği BMW, 2023’e kadar 25 elektrikli modeli yollarla buluşturmayı hedefliyor. Sıfırdan geliştirilen elektrik motoru, güç elektroniği, şarj ünitesi ve yüksek voltajlı bataryaları kapsayan 5. nesil BMW eDrive teknolojisi i4’ün yanı sıra, BMW iX3 ve BMW iNEXT’e gelecek.

BMW i4 için geliştirilen elektrik motoru, yaklaşık 530 bg maksimum güce sahip. BMW i4 ürettiği bu yüksek güç ile 8 silindirli motora sahip bir BMW modeli kadar yüksek performans sunmaya hazırlanIyor.

550 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 80 kWh enerji potansiyelindeki yeni yüksek voltajlı batarya BMW i4’e yaklaşık 600 kilometrelik bir menzil kazandıracak. 150 kW’a kadar şarj kapasitesi sunan bu bataryalar yaklaşık 35 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj edilebilecek. Bu da 6 dakikalık bir şarj ile yaklaşık 100 kilometrelik bir menzile ulaşmasını sağlayacak.

İ serisinin ilk Gran Coupé’si olmaya hazırlanan BMW i4 etkileyici performans özellikleriyle de öne çıkıyor. BMW i4, 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 4.0 saniyede gerçekleştirirken 200 km/s’nin üzerinde son hıza ulaşabilecek.

Esnek bir araç mimarisi üzerine inşa edilen yeni modelde de yine zeminde ve aracın ağırlık merkezini en alt seviyeye taşıyan yüksek voltajlı bataryalar, 4 kapılı coupé’nin karakteristik oranlarının korunmasını sağlıyor.

Dinamik olarak uzatılmış çizgiler ve hassas bir yüzey tasarımı, aerodinamik olarak optimize edilmiş dış özellikler ve BMW i’ye özgü sürdürülebilirlik vurgulamaları öne çıkıyor. Arkadaki yolcular için yüksek giriş ve çıkış konforu sunuyor. Değişken iç mekân, hem günlük yolculuklar hem de uzun mesafeli yolculuklar için tasarlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.