DOLAR 32,2080
EURO 34,7976
ALTIN 2.427,94
BIST 10.162,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Elektrikli bisiklet nedir? En iyi elektrikli bisiklet hangisi?

24.04.2018
A+
A-

48V bataryadan güç alan bisiklet, Beyaz ve Siyah renk seçenekleri ile kullanıcılara sunuluyor. Saatte 32 kilometre hızla gidebilen RadRover 2018, içerisindeki bataryanın 800 dolum yapmasına da izin veriyor. Böylece bisiklet bataryanızı uzun bir süre değiştirmek zorunda kalmıyorsunuz.

Elektrikli bisiklet nedir?

Bisiklet dendiğinde aklımıza pedal gücü ve doğa ile iç içe bir yolculuk geli. Elektrikli bisikletler ise bu varsayımı çöpe atıyorlar ve oldukça farklı bir kullanıcı deneyimi sunuyorlar. Burada kilit faktör ise motor gücü olarak karşımıza çıkıyor. 1000 W seviyesine kadar olan motor gücü ehliyet isterken, bisikletlerde bu seviye oldukça düşürülür. Amaç kullanıcının zorlanmadan bisiklet sürebilmesini sağlamaktır. Bu yüzden bu bisikletlerin güçleri 250 W’ye kadar olarak belirlenmiştir.

Saatte 40 veya 50 kilometreye kadar hız yapabilen bisikletlerin ana olayı ise az önce de söylediğimiz gibi insan gücünü tamamen yok etmesidir. Yokuşlar ve zorlu yollarda böylece kolaylık seyahat edilebilmektedir.

Yorulmadan bisiklet kullanmak oldukça güzel bir gelişme olsa da, bu oyuncakların birkaç bariz eksi yönü olduğunu da belirtmek şart. Öncelikle, halen uzun mesafeleri kat edemiyorlar. Bu yüzden uzun yollarda elektrikli bisiklet kullanmak pek akıl karı değil. Pedalsız versiyonlar aküleri bittiği anda sürücüyü yolda bırakıyorlar. Ortalama 6-7 saat sürüş imkanı sunan bisikletlerin biraz daha gelişmesini beklemekte fayda var.

Tüm bu artı ve eksiler bir araya geldiğinde, yeni bisiklet modellerini beklemekte fayda var. Manual seçenek sunan modeller oldukça yüksek fiyatlarla karşımıza çıkabiliyorlar.

Kullanıcılara 5 farklı vites seçeneğiyle manual sürüş konusunda da rahatlık saylayan bisiklet, 1500 dolarlık bir fiyatla satılıyor. İsterseniz bu bisikleti videomuzla daha yakından tanıyalım. İyi seyirler.

:: Siz bisikleti nasıl buldunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.