DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

El ve Ayaklardaki Terlemeye Dikkat!

28.03.2020
A+
A-

Dr. Ayfer Aydın, çoğu zaman önemsenmeyip üstünde durulmayan elde ve ayaklarda oluşan terlemelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

ELDE VE AYAKLARDA TERLEMELERE DİKKAT

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın, “Ellerde aşırı terleme: Ellerde terleme şikayeti olduğunda insanlarla el sıkışmak, tokalaşmak sorun haline gelir. Çoğu hasta yazı yazamadığından, uzun süren sınavlarda kağıt üzerine mendiller peçeteler koyarak yazı yazmaya çalıştıklarından ve hatta iş yaşamlarının çok ciddi etkilendiğinden şikayet ederler. Ayaklarda aşırı terleme: Hastalar daha çok ayakkabı giymekte zorluk, terlik ve ayakkabı içinde ayağın kayması ve sıklıkla kötü ayak kokusu yaptığından şikayet ederler. Ayaklarda Aşırı Terleme; Ayaklarda hep ıslaklık ve nem yaptığından Mantar enfeksiyonu gelişimi için zemin hazırlar. Hem ayak parmak aralarında hem de ayak tırnaklarda mantar enfeksiyonu kolaylıkla gelişir” diye konuştu.

Koltuk altı bölgesinden fazla terleme yaşayan hastalar daha çok kötü kokudan ve terleme sonucunda kıyafetlerinde ıslak bir leke görüntüsü oluşturmasından şikayet ettiklerini belirten Dr. Aydın, “Koltuk altı aşırı terlemesi olan çoğu hastam yanımda yedek kıyafet taşıyorum su gibi terliyorum ve kıyafetim özellikle öğlen saatlerinde su içinde kalıyor ve değiştirmek zorunda kalıyorum diye şikayet ederler. Terleyen kişilerin en çok rahatsız olduğu konulardan diğeri de terin kokmasıdır. Sosyal hayatı oldukça zorlaştıran bir durumdur. Kişiyi, toplum içinde sıkıntılı bir ruh haline sokar. Bu ruhsal bozukluğun yanında; Aşırı terleme bakterilerin ve mantar enfeksiyonlarının gelişmesi içinde zemin oluşturur” şeklinde ifadelerde bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Yüz Terlemesini Engelleyen Muhteşem Salatalık Kürü

Yüz Terlemesini Engelleyen Muhteşem Salatalık Kürü

Kışın Terlemem Demeyin! Koltuk Altınıza Limon Sürün

Kışın Terlemem Demeyin! Koltuk Altınıza Limon Sürün

Gece Terlemeleri Nasıl Önlenir?

Gece Terlemeleri Nasıl Önlenir?

Gece Terlemesinin Nedenleri Nelerdir? Uykuda Terlemek Bir Hastalık Mıdır?

Gece Terlemesinin Nedenleri Nelerdir? Uykuda Terlemek Bir Hastalık Mıdır?

İLİşKİLİ GALERİLER Uykuda Terlemenin Nedenleri

Uykuda Terlemenin Nedenleri

Terlemek Normal! Ancak Bu Nedenlerle Terliyorsanız Normal Değil

Terlemek Normal! Ancak Bu Nedenlerle Terliyorsanız Normal Değil

El Terlemesini Bitiren Yöntemler

El Terlemesini Bitiren Yöntemler

Ani Terleme Panik Atak Belirtisi midir?

Ani Terleme Panik Atak Belirtisi midir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.