DOLAR 32,5026
EURO 34,9702
ALTIN 2.430,39
BIST 9.812,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

El Titremesi Neden Olur?

28.05.2020
A+
A-

Ellerde, bacaklarda ve vücudun farklı alanlara yönlendirilmiş yerlerinde ileri gelen titreşim, tıp literatüründe ‘tremor’ olarak adlandırılmaktadır. Parkinson hastalığı ile ilişkilendirilen el titremesi, genel olarak önemli bir koşul teşkil etmez ve herhangi bir tedaviye gereksinim duyulamadan kendi kendine kaybolur. Ama nadir olarak, önemli bir hastalığın habercisi de olabilir. İşte tremor hastalığı hakkında merak edilenler…

TREMOR HASTALIĞI NIÇIN OLUR?

Titreme bir takım durumlarda bayağı olarak kabul edilir. Fazla gerginlik aşağı elde etmek, endişe ya da nefret edilen şey yaşamak titremeye niçin olabilir. Hissi yoğunluk azaldığı süre titreme de durmaya başlar. Hem tremor, beyni, sinir sistemini ya da kasları etkileyen tıbbi bozuklukların bir göstergesi de olabilir. Bu sebeple herhangi bir açıklama getirilemeyen titreşim gelişirse mutlaka bir hekime başvurulması gerekir. Titremelerin en yaygın nedenleri aralarında bulunanlar ise şunlardır:

Kas yorgunluğu, Fazla pozitif kafein tüketimi, Stres, Yaşlanma, Düşük kan şekeri seviyeleri.

ELLERDEKİ TİTREMENİN ALTINDA YATAN ETMENLER

Esansiyel Tremor: En sık görülen hareket bozukluğu durumudur. Sebebi bilinmez titreme hastalığı olarak tanımlanabilir. En sık ellerde ve baş-boyun bölgesinde görülür.

Parkinson Tremoru: İstirahat halinde ortaya çıkan bir durumdur. Çoğunlukla Parkinson’un ilk belirtisidir ve hareketle edildiğinde kaybolur. Bir uzuvda veya vücudun bir tarafında başlar ve daha sonra diğer tarafa doğru ilerler.

Serebellar Tremor(Beyincikle ilişkili): Hareket ve dengeyi denetçi arkadaki beyin kısmıdır. Serebellar tremor, beyincikte ileri gelen zarar nedeniyle ortaya meydana çıkan bir cins titremedir.

Fizyolojik Tremor: Genel Olarak bazı ilaçlar, içki yoksunluğu, hipoglisemi (düşük kan şekeri) veya fazla aktif tiroid gibi tıbbi koşullarda ileri gelir. Altta yatan neden tedavi edilirse bu durum da büyük ihtimalle ortadan kalkar.

Psikojenik Tremor: Psikolojik nedenlere ast olarak ortaya çıkan tremor türüdür. Kişinin dikkati dağıtıldığında titremede büyük ölçüde kaybolur. Bu kişilerde sıklıkla bir psikiyatrik rahatsızlık görülür.

TİTREME HASTALIĞI NASIL GEÇER?

Kafein ve sanki uyarıcılardan uzakta durulması gerekir. Çünkü bu nesil uyarıcılar titremenin artmasına niçin olur.

Stres ve anksiyete, titremenin daha da kötü bir ülkü gelmesine niçin olur. Birey kendini rahatlatarak bu durumun üstesinden gelebilir. aynı zamanda masaj, yoga, meditasyon gibi farklı alanlara yönlendirilmiş rahatlama teknikleri kullanarak da stresli durumlarla başa çıkılabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Kavranabilir?

Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

Anensefali Nedir? Anensefali Belirtileri Nelerdir?

Anensefali Nedir? Anensefali Belirtileri Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Coronavirüsün 7 Önemli Belirtisi

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Coronavirüsün 7 Manâlı Belirtisi

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Bunalım Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Yürek Krizi Belirtileri Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.