DOLAR 32,2774
EURO 34,6528
ALTIN 2.413,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Eksikliği Sindirim Sorunlarına Niçin Oluyor!

19.05.2020
A+
A-

Vücudumuzun tüm hücrelerinde yer alan ve yaşamsal siklet taşıyan magnezyumun büyük bir kısmı kemiklerde, geri kalanı ise kaslar ve yumuşak dokularda yer alır. Magnezyum eksikliğinde ise biz farkında olan olmasak da vücudumuz emin sinyaller verir. Peki, magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir? İşte ayrıntı…

YÜREK RİTMİNİZİN HIZLI OLMASI

Magnezyum eksikliği potasyum değerlerinin düşmesine niçin olarak kalp kası hücreleri üzerine aracısız olarak etki eder. Bu durumun kalp atışlarını hızlandırır ve kalpte çarpıntı hissetmeye başlarsınız. Ama bunun kesinkes magnezyum eksikliğine emrindeki olup olmadığını kavramak için doktorunuza başvurmanız gerekir.

HİPERTANSİYON

Adale asap sisteminin fonksiyonları ve yürek ritim hızı üstünde etkisi bulunan magnezyum, söz konusu tansiyon olduğunda da etkisini gösteriyor. Harvard Üniversitesi’nde 70 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmada yüksek oranda magnezyum almış olan kişilerin kan basıncı seviyelerinin almayanlara oranla fazla daha iyi durumda olduğu ortaya konmuştur.

SİNDİRİM SORUNLARI

Magnezyum eksikliği sindirim sorunlarına neden olabilir. İshal sorunu magnezyum eksikliğinin belirtileri arasında yer alırken yanı sıra mide bulantısı ve kusma da görülebilmektedir. Her ishal ve kusma durumu magnezyum eksikliğinin belirtisi olmasa da sıkça tekrar eden durumlarda mutlaka doktora danışılması gerekir.

UYKUSUZLUK

Uykusuzluk da magnezyum eksikliğinin belirtileri aralarında yer alır. Magnezyum, uyku döngüsünde kayda değer bir yere sahip olan melatonin hormonunun düzenli bir şekilde salgılanmasını sağlar. Amerikalı Dr. Mark Hyman, magnezyumun vücudu gevşetici ve yatıştırıcı bir özelliğe sahip olduğunu, uyku düzenine de oldukça menfaat sağladığını belirtiyor. Öyle çok hastalığa niçin olan uykusuzlukla savaşmak için yeterli miktarda magnezyum almanız gerekir.

DERMANSIZLIK

Magnezyuma alt enzimler, gözenekli olan içi biyokimyasal reaksiyonlar için gereken kimyasal enerjinin sentezinde de fazla fazla etkin bir tahsis üstleniyor. Magnezyum eksikliği; kronik dermansizlik, halsizlik gibi belirtilerle de kendini gösteriyor.

OSTEOPOROZ BELİRTİLERİ

Osteoporoz ilk kez D ve K vitamini eksikliği almak üzere pek çok ayrı etkene yan olarak ortaya çıkıyor. Lakin magnezyum eksikliği de osteoporoz için bir risk oluşturmaktadır. Bu eksiklik aracısız olarak kemikler üstünde etki göstererek kalsiyum seviyesinde de azalmalara yol açabiliyor.

İLİşKİLİ HABERLER Sindirim Çayı Nasıl Yapılır? Sindirim Çayı Tarifi

Sindirim Çayı Nasıl Yapılır? Sindirim Çayı Tarifi

Sindirim Sistemi Hastalıkları Nedir?

Sindirim Sistemi Hastalıkları Nedir?

Coronavirüs Sindirim Yoluyla Bulaşıyor mu ?

Coronavirüs Sindirim Yoluyla Bulaşıyor mu ?

Sindirim Sistemini Destekleyen Mucizevi Besin

Sindirim Sistemini Destekleyen Doğaüstü Gıda

İLİşKİLİ GALERİLER Çok Dar Pantolon Sindirim Sisteminizi Bozabilir

Fazla Rahat Pantolon Sindirim Sisteminizi Bozabilir

Sindirim Çayı Nasıl Yapılır?

Sindirim Çayı Nasıl Yapılır?

Magnezyum Yağının Yararları

Magnezyum Yağının Yararları

Sindirime İyi Gelen Lif Kaynağı Besinler

Sindirime İyi Gelen Lif Kaynağı Besinler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.