Eklemlerdeki Ağrının Nedeni Buymuş!
Eklemlerde görülen ve her geçen gün çoğalan ağrıların nedeni halk müziği aralarında kireçlenme olarak aşina Osteoartrit olabilir. Kireçlenme eklem kıkırdağının yıkılması, kıkırdak altındaki kemiğin sertleşmesi, kist oluşması, eklem çevresinde yeni kemik oluşumlarının ve eklemin çevresindeki yumuşak dokularda ödem oluşması ile ortaya çıkan bir hastalıktır.
Kireçlenmenin başlıca şikayetleri aralarında eklem hareketlerinde kısıtlanma, hareketlerle gelişen sızı, eklemde biçimsizlik gelişmesi ve tekrarlayan şişlikler bulunmaktadır.
OMUZDA KİREÇLENME NIÇIN OLUR?
Vücutta birçok eklemde görülebilecek iltihaplı eklem romatizması eller, ayaklar, kollar ve bacaklarda yer alan eklemlerin içerisini döşeyen sinovyal zarların iltihaplanmasına ve eklem kıkırdağının zarar görmesine yol açar. Kaslardaki büyük yırtılmalarda eklem uyumunun bozulmasına niçin olur. Eklemin kendi merkezinde hareket etmemesi, uzun sürede eklem yüzeyinde aşınmaya ve kireçlenmeye niçin olur. aynı zamanda kan desteğine sahip olan damarlardaki sorunlardan nedeniyle beslenemez ve kemik hücrelerinin ölümüne niçin olarak eklem yüzeyinde çökmeler meydana gelir ve buna ast olarak da kireçlenme başlar. Bu cins kireçlenmeler steroid kullanımı, alkol tüketimi, orak hücresel anemi hastalığı ve travmatik yaralanmalardan nedeniyle oluşmaktadır.
KİREÇLENME NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Omuz kireçlenmelerinin tedavisinde koruyucu yöntemler ilk planda yer alır. İstirahat, aktivite değişikliği, soğuk dilekçe, sıcak buhar uygulaması, ağrı kesici ödem giderici hap kullanımı, eklem içi iğne uygulaması ve fizik tedavi koruyucu yöntemler aralarında yer alır.
bununla birlikte bu süreçte baş üstü hareket gerektiren işlerden kaçınılması gerekir. ağrı kesici ödem giderici ilaçlar, eklem çevresindeki ödemin giderilmesine ve hissedilen ağrının azalmasına asistan olur. Oysa bu ilaçların gastrit, mide kanaması ve böbrek sorunları gibi yan etkileri olabileceğini de unutmamak gerekir. Bu ilaçların ast etkisini azaltmak için tok karnına ve bol suyla alınmalıdır. bununla beraber ilaç dilekçe süresinin kısa tutulması da oldukça önemlidir. Soğuk tatbik da aynı şekilde ödem azalmasına ve ağrının hafifletmesine muavin olur. Soğuk tatbik günde 4-5 kere uygulanabilir. Bu operasyon 10-15 dakika boyunca sancı olan eklemin üstüne soğuk jel paketleri uygulanarak yapılır. Soğuk jel ile deri aralarında havlu ya da pamuklu bezler gibi koruyucular yerleştirilmesi gerekir. Huysuz takdirde ciltte yanıklar meydana gelebilir. Soğuk uygulamanın geniş bir yüzeye yapılması etkisini arttırır.
İLİşKİLİ HABERLER
Boğaz Ağrısı Sebepleri Nelerdir? Boğaz Ağrısı Belirtileri ve Tedavi Yöntemi
Bel Fıtığı Nedir, Niçin Olur, Bel Fıtığı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Arı Sokması Nedir, Tedavisi Nasıldır?
Böbrek Taşları ve Tedavisi
İLİşKİLİ GALERİLER
Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?
Bağırsak Paraziti Belirtileri
Kivinin Faydaları Nelerdir?