DOLAR 32,3689
EURO 34,7941
ALTIN 2.393,12
BIST 10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ne zaman ödenecek? MTV 3. taksit ödemelerinde son tarih belli oldu

28.08.2023
A+
A-

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ne zaman yapılacağı, araç sahibi olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu yıla ilişkin ikinci taksiti ile borç yapılandırmasına ilişkin taksit ödemelerinde süre uzatılmıştı. Peki, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ne zaman ödenecek? MTV 3. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman?

‘); }

2023 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ek ödemeleri, araç sahibi olan vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte, MTV 3. taksit ödemesinde son durum.

EK MTV ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kanunun yayımı itibarıyla MTV mükellefi olan kişilere, 2023 için tahakkuk ettirilen MTV’nin tamamı kadar ek vergi tahakkuk ettirilecek.

Ek MTV’nin taksiti kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın yani ağustos sonuna kadar ödenecek.

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ne zaman ödenecek? MTV 3. taksit ödemelerinde son tarih belli oldu - 1

EK MTV ÖDEMEYEN TAŞITA MUAYENE YOK

2023’ün ikinci yarısı ilk defa tescil edilen sıfır kilometre aracın ek MTV’si ise 6 aylık dönemden yarım hesaplanacak ve peşin ödenecek. Yani, Eylül 2023’te ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobil için yıllık MTV’nin yarısı kadar ek MTV alınacak.

Ek MTV ödenmemiş taşıta muayene yapılmayacak.

DEPREMDEN ETKİLENENLER MUAF TUTULACAK

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca Vergi Usul Kanunu kapsamında “mücbir sebep hali” ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV’den müstesna olacak.

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ek ödeme kararı (Hangi araç sahibi ne kadar ödeyecek?)

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ek ödeme kararı (Hangi araç sahibi ne kadar ödeyecek?)

Haberi Görüntüle

NTV Google News'e abone ol
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te NTV‘ye abone olun.

Abone Ol

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.