DOLAR 32,5147
EURO 34,8095
ALTIN 2.430,83
BIST 9.716,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Egzersiz Depresyonu Önlüyor

19.11.2020
A+
A-

Sağlıklı bir yaşam için tavsiye edilenler arasında olan egzersiz, sadece fiziksel değil, psikolojik anlamda da etki ediyor. İngiltere’de gerçekleştirilen bir araştırma doğrultusunda, sık biçimde egzersiz yapmayan kişilerin depresyona iki kat daha fazla yakalandığı tespit edildi.

The Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, University College London’da görevli olan bilim insanları, egzersiz ve depresyon ilişkisindeki etkileri incelemeye aldı.

Çalışmada, 40 ile 69 yaş aralığında 150 binden fazla katılımcı 7 yıl kadar incelendi. Aynı zamanda katılımcıların depresyon ve kaygı düzeylerinin incelenmesi adına anket doldurmaları sağlandı. 

Araştırmada sıkça spor yapmayan ve kasları zayıf olan kişilerin, egzersiz yapanlara oranla depresyon ihtimalinin iki kat daha yüksek olduğu ve kaygı oranlarının yüzde 60’ın üstünde olduğu tespit edildi. 

Diğer taraftan bilim insanları, sık egzersiz yapan kişilerin 7 yılın sonunda daha sağlıklı bir zihin elde ettiği tespit edildi.

Araştırmanın baş ismi olan Aaron Kandola, ‘Bu araştırmayla, fiziksel sağlık ile zihin sağlığı arasında bir ilişki olduğuna dair daha fazla kanıt ortaya koyduk. Egzersizler sadece fiziksel sağlık için değil zihin sağlığı için de yararlı olabilir.’ ifadelerine yer verdi.

Daha önceden gerçekleştirilen araştırmada, egzersiz yapan kişilerin akıl hastalıklarına yakalanma ihtimalinin daha az olduğu aktarılmıştı.

İLİşKİLİ HABERLER Annenin Depresyonu Çocuğu Hiperaktif Yapıyor

Annenin Depresyonu Çocuğu Hiperaktif Yapıyor

Depresyonun Fiziksel Belirtilerine Kulak Verin

Depresyonun Fiziksel Belirtilerine Kulak Verin

Evcil Hayvan ile Depresyon Tedavisi

Evcil Hayvan ile Depresyon Tedavisi

Kovid-19 Salgını Depresyonu Tetikledi

Kovid-19 Salgını Depresyonu Tetikledi

İLİşKİLİ GALERİLER Hüzünlü Müzik Depresyondan Çıkmanızı Önler!

Hüzünlü Müzik Depresyondan Çıkmanızı Önler!

Kış Depresyonundan Nasıl Korunuruz?

Kış Depresyonundan Nasıl Korunuruz?

Depresyonun Doğal İlacı: Dereotu!

Depresyonun Doğal İlacı: Dereotu!

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.