DOLAR 32,2709
EURO 35,0955
ALTIN 2.468,78
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Egzama Nasıl Geçer?

04.08.2020
A+
A-

Egzamanın farklı sebepleri ve türleri bulunmaktadır. Egzamadan mustarip kişiler sıklıkla egzama nasıl geçer sorusunun cevabını merak etmektedir.

EGZAMA NEDİR VE NEDEN OLUR?

Egzama, tıptaki tabiri ile atopik dermatit, cilt üzerinde oluşan iltihaplı bir deri hastalığıdır. Egzama sonucunda cildin üzerinde kaşıntıya neden olan kabarcıklar, kuruluk, yer yer deri soyulması gibi etkiler ortaya çıkmaktadır. Bu kaşıntı hissi ve kötü görünüm nedeniyle egzama nasıl geçer sorusunun cevabı merak konusudur.

Her yaşta görülebilen egzama, çocukluk zamanında da ortaya çıkabilir. Egzamanın en yaygın olarak ortaya çıktığı bölgeler ise, saç derisi, bacaklar, dirsekler, yüz, kalça, kulak içi gibi bölgelerdir.

Egzamanın nedenleri genellikle bireye bağlıdır. Sabun, parfüm, deterjan gibi kimyasal içerikli temizleyicilerle temas sonucu bazı ciltlerde egzama görülebilmektedir. Bunun yanında bazı metal ve lastik yapılı nesneler de egzamaya neden olabilir. Dolaşım problemleri ve stres faktörleri de egzamanın ortaya çıkmasında etkili olabilir.

EGZAMA BELİRTİLERİ NELER?

Egzamanın belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

Şişlik Kabarcık Kızarıklık Deride ortaya çıkan kalınlaşma ve çatlama gibi deformasyonlar. Deride ortaya çıkan renk değişiklikleri. Kızarık ve şiş bölgelerde ortaya çıkan yanma ve kaşıntı hissi. Deride pullanma ve döküntü. Saç derisinde oluşan kepeklenme Deri yüzeyinde ve vücudun çeşitli yerlerinde oluşan iltihap.

EGZAMA TÜRLERİ NELERDİR?

Egzama türleri oldukça fazladır. El egzaması egzama türlerinden biridir. Temizlik işleriyle uğraşanlarda ve kuaförlerde sıklıkla gözlemlenir. Atopik egzama, alerjik reaksiyonlar nedeniyle bebeklikte ortaya çıkar. Kontakt egzama, iritan maddeler ile temas eden akut ya da kronik egzama türüdür.

Stres egzaması, stres kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Asteatotik egzma, sık banyo ve yaşlılık gibi nedenlerle cildin kuruması sonucunda oluşur.

EGZAMA NASIL GEÇER?

Egzama nasıl geçer sorusunun ne yazık ki kalıcı bir tedavi cevabı bulunmamaktadır. Egzamanın tekrarlama riski oldukça yüksektir. Ancak, egzama için uygulanacak tedavilerin egzama belirtilerini azaltmak amacıyla yapıldığını bilmek önemlidir.

Egzamaların ilaçla tedavisi için dermatolojistlerden yardım alınmalıdır. Bunun dışında, egzamaya iyi gelen yöntemler bulunmaktadır. İlki, egzamaya neden olan maddeyi bularak ciltle temasını önlemektir. Daha sonra, çeşitli nemlendirici kremler yardımıyla deri rahatlatılabilir. Piyasada, kaşıntıya iyi gelen çeşitli bantlar satılmaktadır. Bu bantlar tercih edilebilir. Bunun yanında kortizonlu ve strereoitli kremler kullanılabilir. Bitkisel çözüm, aleo vera jeli kullanmaktır. İltihap giderici özelliği vardır. Bunun yanında salatalık, beyaz dut ve yulaf tozu gibi maddeler de egzamanın azalmasını, kaşıntının yok olmasını sağlar. Papatya çayı demledikten sonra ılımasını bekleyip, egzamalı bölgeye uygulamak egzamaya iyi gelir. Zerdeçalın da egzamaya iyi geldiği bilinmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Besinler Egzamaya İyi Geliyor!

Bu Besinler Egzamaya İyi Geliyor!

Bebek Egzaması Hastalıkların Habercisi Olabilir

Bebek Egzaması Hastalıkların Habercisi Olabilir

İLİşKİLİ GALERİLER Egzaması Olanların Kesinlikle Yememesi Gerekenler

Egzaması Olanların Kesinlikle Yememesi Gerekenler

Egzamayı Önleyecek Doğal Sabunlar

Egzamayı Önleyecek Doğal Sabunlar

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.