DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Bel Ağrısına İyi Gelen Bitkiler Neler?

04.08.2021
A+
A-

Rezene, kozalak, defne yaprağı, haşhaş tohumu, sarımsak, fesleğen ve kırkkilit otundan hazırlanan doğal kürler, bel ağrısını hafifletmede iyi geliyor. Bel fıtığı nedir? Bel ağrısına neler iyi gelir? Bel ağrısına iyi gelen bitkiler neler?

Bel bölgemizde meydana gelen rahatsızlıklar, hayat kalitemizi önemli ölçüde olumsuz etkiliyor. Aşırı zorlanma, uzun süre aynı pozisyonda kalma, düşme gibi durumlar belde ağrılara neden olur. İlerleyen zamanlarda fıtık olarak kendini gösteren ağrılar, bitkisel yöntemlerle iyileştirilmeye çalışılıyor. Bel ağrısı nedir? Bel ağrısına ne iyi gelir? Bel ağrısına iyi gelen bitkiler neler?

BEL AĞRISI NEDİR?

Bel ağrısı belde meydana gelen her türlü ağrıyı anlatmak için kullanılan genel bir ifadedir. Yetişkinlerin yaklaşık olarak yüzde 80’ini etkileyen ve önemli iş gücü kayıplarına neden olan yaygın bir sağlık sorunudur.

BEL FITIĞI NEDİR?

Bel fıtığı nedir? Bel fıtığı, omurlar arasında yer alan kıkırdağın ağır kaldırma, düşme, fazla kilo, şiddetli zorlama gibi durumlar sonucu yerinden kayarak yırtılması ile omurilikten çıkan sinirleri sıkıştırması ile oluşan bir rahatsızlıktır.

Cerrahi tedaviler, hastaların ağrı şikayetlerini daha hızlı şekilde ve kestirilebilir oranda azaltıyor. Sinir basısı sebebiyle kaybı olan hastalarda sinir iyileşmesini olumlu şekilde etkileyebileceği düşünülüyor.

Bel ağrısı yaşayan kişiler genel olarak ameliyat olmaktan kaçındıkları için bitkisel tedavi, alternatif tıp ve şifalı kür yöntemlerine yönelenler için bitkisel çözümleri sıraladık.

BEL AĞRISINA İYİ GELEN BİTKİLER NELER?

HAŞHAŞ TOHUMU

Bel ağrısı tedavisi için yıllardır kullanılır. 100 gram haşhaş tohumunu bir bardak süte ekleyin. Günde 2 çay kaşığı olacak şekilde tüketin. Bel ağrısının hafiflemesini sağlar.

SARIMSAK

Bel ağrısının iyileşmesine yardımcı olabilecek bileşenler içerir. Hafif sırt ağrıları için 2-3 karanfili sabah aç karına yiyin. Ayrıca, sarımsak yağıyla sırtınıza masaj yaptırabilirsiniz. 

AKSÖĞÜT

Bel fıtığı sebebiyle oluşan ağrıları dindirmekte oldukça etkilidir. İçeriğindeki salisin maddesinin sahip olduğu yatıştırıcı ve büzücü etkisiyle ağrıları dindirir. 

FESLEĞEN

Bir su bardağına 9-10 fesleğen yaprağı atın ve kaynatın. Soğuduktan sonra bir tutam tuz ilave ederek için. Kas gevşetici özelliğinden dolayı bel tutulmasına çok iyi gelir. 

PAPATYA ÇAYI

Günde bir bardak papatya çayı  içmek gergin kas dokularını rahatlatır. Bel ağrılarını hafifletir. Bunun için bir bardak suda 4-5 tane papatyayı kaynatın ve günde 2 kere, 4 gün boyunca için.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.