DOLAR 32,5555
EURO 34,8878
ALTIN 2.433,84
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Eğitimci Serdar Şeker LGS sorularını değerlendirdi

20.06.2020
A+
A-

8. Sınıf öğrencilerinin girdiği Lise Geçiş Sınavı (LGS) bugün gerçekleşti. Koronavirüs tedbirleri aşağıda gerçekleşen imtihan 2 oturum şeklinde yapıldı. Öğrenciler 9.30’daki birincil oturumda 50 sorudan oluşan sözel bölümün sorularını cevaplarken, 11.30’da başlayan 2’inci oturumda ise 40 sorudan oluşan sayısal birim sorularını cevapladı. Takriben 1 milyon 600 bin öğrencinin girdiği sınavın pandemi dönemine eşit gelmesi sebebiyle öğrenciler sınava keza akademik ayrıca de psikolojik olarak hazırlanmak zorunda kaldı. Sınav soruları değerlendirildiğinde ise beklenen düzeyde sorularla karşılaşıldığı gözlemlendi.

Lise Geçiş Sınavı’nın tamamlanmasının arkasında Mektebim Koleji Ortaokul Lise Eğitim Koordinatörü A. Serdar Şeker, pandemi sürecinde öğrencilerin sınava hazırlığı ve sınav sonrası dönemde izlemesi gereken yolları ve soruların zorluk seviyesi gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

“Keza pandemi ayrıca gerginlik ile çaba ettiler”

Sınava hazırlık döneminde öğrencilerin derslerine çalışmasının yanına psikolojik olarak da hazır olmasının önemli olduğuna vurgulayan Şeker, “İçinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde öğrenciler üstünde farklı bir psikolojik koşul oluştu. Şimdiye dek öğrencileri sınava hazırlardık, bu yıl ise ilk önce öğrencilerimizin sağlıkla ilgili kaygılarını dindirmek durumunda kaldık. Öğrenciler sınava hazırlık döneminde keza pandemi hem gerginlik ile çaba ettiler. Öğrencilerin sınav ortamlarının güvenli hale getirilmesi gerekiyordu. Ayrıca özel hem de devlet okulları dezenfekte edildi. Öğrenciler için tehlikesiz bir ortam sağlandı. Bilhassa sosyal mesafe kuralı ve maske takmak hususlarına uyarı edildi. Sınavı olaysız bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. Imtihan biter bitmez öğrencilerden sorularla ilgili bilgiler aldık. Buna kadar, öğrencilerin beklediği yönde sorularla karşılaştıklarını gözlemledik” ifadelerini kullandı.

“Sorular beklenen seviyede geldi”

Imtihan sorularıyla ilgili de değerlendirmede yer alan Şeker, “Sınavdan meydana çıkan öğrencilerimiz sözelde daha fazla mantık üzerinde olan 2-3 soruda zorlandıklarını söylediler. Din Kültürü dersinde daha fazla enerji harcanan bir konu olan ‘kaza ve kader’ sorularında öğrenciler zorlandıklarını açıklama ettiler. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde ise daha fazla kavramları bilmek gerekiyordu. Osmanlı İmparatorluğu’nun “fiili ya da hukuki olarak son bulması” gibi kavramları anlamak gerekiyordu. İngilizce dersinde ahenkli bir şekilde çalışan bir öğrencinin yapacağı sorular mevcuttu. Matematik dersinde daha çok işleme dayalı sorular bulunuyordu. Fen Bilgisi dersinde ise deney düzenekleri üstünde kurulu sorularla karşılaşıldı. Büyük ölçüde beklendiği gibi ve Bakanlığın açıkladığı kapsamda bir sınav olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Murat Ergin – Muhammed Fırat Aksoy
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.