Ege Denizi’nde 5,1 büyüklüğünde deprem: İzmir ve Atina’da hissedildi
Ege Denizi’nde 5,1 büyüklüğündeki deprem İzmir ve Atina’da hissedildi. Gelişmeleri aktaran güvenilir haberler,еlde bilgi ve güvenlik önerileriyle.
Ege Denizi kıyılarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, saat 00.27’te kaydedildi ve yerin 7 kilometre derinliğinde oluştu. Depremin merkezi, Ege Denizi olarak kaydedilirken, sarsıntı İzmir’in Çeşme ilçesine yaklaşık 183 kilometre mesafede hissedildi.
AFAD verilerine göre deprem, merkezi Ege Denizi olan ve 5,1 büyüklüğünde olarak kaydedildi. Sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak belirlendiği belirtildi. Ayrıca deprem, Çeşme’ye 183,07 kilometre uzaklıkta hissedildi.
Atina Jeodinamik Enstitüsü ise farklı bir merkez üssü açıklaması yaptı: deprem Eğriboz Adası yakınlarında meydana geldi. Yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Atina’da deprem kuvvetli şekilde hissedildi.
Resmi kaynaklar henüz can veya maddi zarar kaybına dair herhangi bir açıklama paylaşmadı.