DOLAR 32,2624
EURO 34,7562
ALTIN 2.402,45
BIST 10.174,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Efsane Boeing uçağı tarih oluyor Amerikalı Boeing firmasının efsane yolcu uçağı Boeing 747 üretimi ile ilgili açıklama geldi. Anlaşılan…

05.07.2020
A+
A-

Yapılan açıklamaya göre jumbo jet kategorisindeki Boeing 747’nin, herhangi bir değişiklik olmazsa 2 yıl içerisinde yeni siparişleri son bulacak. Jumbo jet kategorisini başlatan ve ardından bu kategoride Airbus A380 ile yarışa devam eden 747-8’in uçuşları sürenleri için bakım ve onarım desteği verilmeye devam edecek.

Hatırlatmak gerekirse bir süre önce de Airbus, A380 jumbo jet yolcu uçağı ile ilgili açıklama yapmıştı. Bu açıklamada siparişlerden dolayı A380 uçağının üretimine son verildiğini ifade etmişti. Şimdi de ikonik jumbo jet Boeing 747 üretimi sona erdiriliyor.

Havacılık dünyasında önemli bir ilk yaşandı!

Tamamıyla elektrikli uçaklar ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İşte ilk kez gerçekleşen elektrikli uçak uçuşu hakkında detaylar!

Bu süreçte yeni yolcu uçaklarında kullanılan tek motorlu ve daha verimli sistemler, jumbo jetlere olan ihtiyacı ortadan kaldırmaya başlamıştı. Boeing’in de bu konuda iddialı modeli 787 Dreamliner bulunuyor. Nitekim hem Airbus hem de Boeing, bu kategori için 4 jet motorlu değil de daha fazla yakıt tasarrufu sunan 2 jet moturlu yolcu uçakları ile sektörde yer almaya devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.