DOLAR 32,2009
EURO 35,0095
ALTIN 2.510,95
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Dünyanın sonu gelse internete ne olur? Dünyanın sonu gelse İnternete ne olur hiç düşündünüz mü? Gelin hep beraber bütün olasılıkları beraber…

06.07.2020
A+
A-

İnternet olmadan hayatta kalabiliriz, ama ya internet biz olmadan hayatta kalabilir mi?

Tata Communications tarafından yapılan çok uluslu bir ankette, katılımcıların üçte ikisinden fazlası internete bağlı olmadığında “korku, endişe ve öfke” hissettiklerini söylüyor.

Ankete katılan kişilerin büyük bir çoğunluğu internete bağlı kalmak için TV veya alkolden vazgeçebileceklerini söylüyor. Peki İnternet sonsuz mu? Aynı ankete katılanların yüzde 60’ı internetin sonsuz olduğuna inanıyor.

Bu fikirlerin yanında ruhani lider Papa bile internetin tanrıdan bir hediye olduğunu düşünüyor. Bunun yanında günümüzde bazı insanlar için neredeyse internetin kendisi ‘’tanrı’’ konumunda görülüyor.

İnternet sanılanın aksine sadece büyük bir makine. İnternet, görünüşte mistik özellikleriyle bile, hala sınırlı ve sonlu olan karasal teknolojiye dayanıyor ve insanların bu karasal teknolojiyi düzenli olarak kontrol etmesine bağlı. Biz olmadan çalışmaya devam edebilir mi? İnsanlığı neyin sona erdirdiğine bağlı olarak, devam edebilir de etmeyebilir de.

Ölümcül bir salgın bizi yeryüzünden silip süpürür ya da bir kara delik sonucu yaşadığımız her şey yok olabilir. Felaket, iklim değişiklikleri sebebiyle insanlık sona erebilir mi, ya da dev bir asteroid dünyanın sonunu getirebilir mi?

Yoksa doğal bir felaket için beklemek zorunda kalmayacak, kendi sonumuzu hazırlayacak bir nükleer savaşın içine mi düşeceğiz?

Bu saydıklarımız insanlığın ve çoğunlukla canlılığın sonu olur. Buna rağmen internet canlılara oranla daha dayanıklıdır. Bir önceki paragraftaki felaketlerin çoğu, tek bir yerde merkezi olmayacağı için internetin tamamen yok edilmesine yol açmayacaktı. Yine de, interneti çalıştıran sunucular savunmasız bir güç kaynağına güveniyor. Bu sebeple sorunlar elbette yaşanacaktı.

İnternetin, insanlığın yarattığı en önemli buluşlardan biri olduğunu söylemek abartı olmaz. Çevrimiçi olan 2 milyardan fazla insanın yüzde 70’i her gün interneti, haber okumak, oyun oynamak, sosyal medya hesaplarından o günkü kahvesinin fotoğrafını çekip, paylaşmak ve birçok sebeple kullanıyor.

İnterneti, fiziksel dünyada sanal olarak gezinmek, sosyal medya aracılığıyla birbirimize bağlanmak ve hatta önemli işlerimizi yapmak için kullanıyoruz.

Dünyanın sonu gelse internete ne olur? Sorusunun cevabına geçmeden önce insanlığı neyin yok ettiğini hayalî senaryolar üzerinden ilerletelim:

Evde interneti uçurmak için öneriler! – Kısayol #61

Kısayol 61. bölüm ile karşınızdayız. Bu hafta evde kullanılabilecek ve internetin hızın hız katacak ağ çözümleri neler, yakından bakıyoruz.

1 2 3 4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.