DOLAR 32,5976
EURO 34,7428
ALTIN 2.506,53
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Dünyanın ilk karbon fiber telefonu tanıtıldı

03.03.2020
A+
A-

Güncel akıllı telefon modellerinin genelde plastik, cam vb. malzemelerden üretildiğini görüyoruz. Ancak bu telefonun gövdesinde hibrit kompozit (HyRECM) destekli karbon fiber malzemeye yer verildiğini görüyoruz. Böylece telefon diğer modellere göre daha dayanıklı olmasının yanı sıra 125 gram ağırlık ile daha da hafif olmayı başarıyor. Telefonun AMOLED ekranının boyutu 6.01 inç iken çözünürlüğü ise Full HD şeklinde.

Telefon donanım konusunda kendisini orta segmente yerleştiriyor. MediaTek’in Helio P90 işlemcisinden güç alan telefonda 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya yer veriliyor. Telefon batarya tarafında ise 3.050 mAh kapasiteli bir pile ev sahipliği ediyor.

Kamera tarafında da güncel ihtiyaçlara karşılık verecek seviyede kamera kurulumu görüyoruz. Arkada çift arka kameranın yer aldığı telefonun ön tarafında ise tek kamera yer alıyor. Arkadaki her iki kameranın da çözünürlüğü 16 Megapiksel şeklindeyken ön taraftaki kameranın çözünürlüğü 20 Megapiksel şeklinde.

Kutusunda Android 10 ile çıkan telefonun ilk aşamada 2.000 adetlik sınırlı üretimi yapılacak. Fiyatı ise 800 euro şeklinde olacak. Telefonun ömür boyu gövde bakım hizmeti ile geldiğini de belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.