DOLAR 32,1948
EURO 35,0083
ALTIN 2.505,41
BIST 11.066,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Dünyanın en zengin insanı: Jeff Bezos kimdir? Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos kimdir? Herkesin en zengin insan olarak tanıdığı Jeff Bezos serveti…

20.07.2020
A+
A-

Günümüzde birçok şirket dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olmayı başardı. Ancak bu şirketlerin tepe noktalarında olan kişiler de birçok yönüyle dikkat çekiyor. Bu dikkat çeken alanlardan biri de bu kişilerin sahip olduğu zenginlikleri. Çünkü birçok CEO, kurucu, patron, yönetici vb. görevini yürüten kişi, onlarca milyar servete ulaşmış durumda. Bu da dünya genelindeki küçük ülkelerden daha fazla maddi güce sahip olmak anlamına geliyor. Bu maddi güce en çok sahip olan kişilerin başında Amazon CEO’su Jeff Bezos geliyor. Çünkü kendisi dünyanın en zengin insanı konumunda.

Dünyanın en zengin insanı Bezos’un hayatına baktığımızda 12 Ocak 1954 tarihinde ABD’nin New Mexico eyaletindeki Albuquerque şehrinde doğduğunu görüyoruz. Girişimci, yatırımcı ve iş insanı olarak öne çıkan Bezos, dünyanın önde gelen alışveriş sitesi Amazon.com’un kurucu CEO’su durumundadır. 6 Temmuz 1994 tarihinde kurulan Amazon’un piyasa değeri günümüzde 1.5 trilyon dolardan fazla değere ulaşmış durumda. Ancak Amazon sadece internetten alışveriş değil, birçok iş kolunda faaliyetlerini sürdürüyor.

İlk olarak kitap satımına başlayan Amazon daha sonradan çok geniş kategorili bir alışveriş sitesi haline geldi. Bununla birlikte Whole Foods, Alexa, Audible, IMDb, Twitch, Curse, Blink, Amazon Web Services gibi öne çıkan birçok firma, Amazon çatısı altında birleşiyor. Ayrıca Amazon Prime Video da son zamanlarda dikkatleri çekmeyi başaran bir platform olarak biliniyor.

Yukarıda bahsi geçen firmalardan Türkiye’de de faaliyet gösterenler bulunuyor. Özellikle Amazon.com.tr ve Twitch kullanımı son zamanlarda Türkiye’de artış yaşamış durumda.

Jeff Bezos serveti ne kadar?

Teknolojik ürünlerle birlikte çeşitli girişim faaliyetleri yürüten dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos serveti: günümüzde 188 milyar dolar civarında. Microsoft’un kurucusu Bill Gates ise dünyanın en zengin insanları listesinde 111 milyar dolar servetle ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada ise Bernard Arnault, 93 milyar dolar servetiyle bulunuyor.

Jeff Bezos’un Amazon’daki hisse oranı ise şu anda yüzde 11 civarında. Dünyanın en zengin insanı olunca servetiniz hızla büyümeye devam edebiliyor. Bezos 2020’nin bugüne kadarki döneminde 56.7 milyar dolar kazanç sağlamış durumda. Milyarder iş insanının sahip olduğu servetin büyük bölümü Amazon tarafından sağlanıyor.

Şu anda en zengin insan olan Bezos, eşi MacKenzie Scott ile 2019 senesinde boşanmıştı. Boşanma tazminatı olarak da eski eşine 36 milyar dolar değerindeki Amazon hisselerini vermişti. Bu da MacKenzie Scott isminin dünyanın en zengin insanları listesinde 12. sırada olmasını sağlamıştı. Yapılan boşanma anlaşmasında Jeff Bezos’a ait olan hisselerin yüzde 25’inin MacKenzie Scott’a ait olması ancak bu hisselerin tamamen Jeff Bezos tarafından yönetilmesi kararlaştırılmıştı.

Günümüzde Amazon CEO’su olarak çalışmalara devam eden Bezos, Time Dergisi tarafından 1999 yılında yılın insanı seçilmişti. 4 çocuğu bulunan CEO, uzun yıllar dünyanın en zenginleri listesinde yer alacak gibi duruyor. 1.5 milyon takipçili Jeff Bezos Twitter hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en zengin insanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Jeff Bezos serveti size ait olsaydı neler yapardınız? Yorumlarınızı bekliyoruz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.