DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Dünyanın En Faydalı Besini Belirlendi

19.08.2020
A+
A-

Besinler vücudumuz üzerinde birçok yarar sağlar. İçerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımız üzerinde etkin bir rol oynarlar. En son yapılan araştırmalara göre bilim insanları dünyanın en besleyici ve yararlı olan besinini seçti. Hem sağlıklı hem de kilo vermenizi sağlayan bademin, günlük besin gereksinimlerinizi karşıladığı belirlendi.

KİLO VERMEK İÇİN MÜKEMMEL BİR BESİNDİR

Dünyanın en iyi besini olarak seçilen bademin, kilo vermeye de yardımcı olduğu belirlenmiştir. Her ne kadar yüksek kalorili ve yüksek yağlı bir besin olarak bilinse de oldukça doyurucu özelliği vardır. Özellikle işlenmiş karbonhidratların yerine badem tükettiğiniz de size düşük kalori olarak geri dönecektir.

Bir avuç badem 163 kaloridir ve içerisinde zeytinyağında bulunan sağlıklı doymamış yağlar vardır. 3.4 gramında omega 3’ler gibi çoklu doymamış yağ, 6 gram protein ve 3,5 gram lif bulunmaktadır. Bu bakımdan kalp sağlığı ve kolesterol ile birebir mücadele eden bir besindir.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR

Her bir bademin içerisinde fazla miktarda antioksidan bulunur, özellikle çiğ badem tüketmeniz vücudunuz için çok yararlıdır. Uzmanlar, çiğ badem tüketmenin günümüzde yaşadığımız fazla stresi azalttığı yönünde sonuçlar olduğunu belirlemiştir. Antioksidanlar, vücudumuzda LDL (kötü) kolesterolün iltihaplanması gibi durumlarla mücadele ederler. Bademin bu konuda oldukça büyük rol oynadığı görülmüştür. Bir avuç badem, günlük magnezyum ihtiyacınızın %20’sini karşılar. Eğer magnezyum eksikliğiniz varsa badem tüketerek bunu kapatabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Bademin Faydaları

Bademin Faydaları

Çok Güçlü Bir Antioksidan Olan Frenk Yemişi!

Çok Güçlü Bir Antioksidan Olan Frenk Yemişi!

Bademin Sağlığa Olumlu Etkileri

Bademin Sağlığa Olumlu Etkileri

Kilo Vermek İçin 10 Altın Kural

Kilo Vermek İçin 10 Altın Kural

İLİşKİLİ GALERİLER Bademin Yararları Amerika'da Kanıtlandı!

Bademin Yararları Amerika’da Kanıtlandı!

Yüz İçin Kullanmanız Gereken Antioksidanlar

Yüz İçin Kullanmanız Gereken Antioksidanlar

Antioksidan Kaynağı Kahve!

Antioksidan Kaynağı Kahve!

Kilo Vermeye Yardımcı Besinler

Kilo Vermeye Yardımcı Besinler

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.