DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Dünya bekliyor! PlayStation 5 için olmazsa olmazlar PlayStation 5 özellikleri ile tanışmak isteyen milyonlarca oyuncu mevcut. Bu yazıda birçok oyuncunun…

11.06.2020
A+
A-

Bu galibiyet muhakkak yeniliklere engel değil. Sony, bir takım oyunculara tarafından, PlayStation 4’ün kusurlarını PlayStation 5’e taşımamalı. Keza Japon şirket için büyük bir tehdit olan Xbox Series X’in gelişimi de yeni konsolun daha verimli özellikler ile donatılmasını zorunlu kılıyor.

neticede Sony’nin PlayStation 5 adına göz alıcı ve işlevsel olan yenilikleri hayata geçirmesi oldukça elzem bir özellik taşıyor. Peki Japonya merkezli şirket bu konuda neler yapmalı? Bu yazımızda PlayStation 5’in başarısını doğrudan etkileyebilecek olan konular bulunuyor.

Kontrolörün yapı kalitesi ve pil ömrü

PlayStation 4’ün kontrolörleri ne yazık ama iki sorunla boğuştu: Niteliksiz inşa kalitesi ve düşük batarya ömrü. Hatırlanacağı üzere DualShock 4 piyasaya birincil sürüldüğünde oyuncuların L1 ve R1 butonlarından hoşnut olmadığı ortaya çıkmıştı.

Zira tetikleme yapısının istikrarlı bir şekilde çalışmaması ve kauçuk kaplamanın aşınması, çoğu oyuncunun sabrını taşırmıştı. Sony, kauçuk kaplamanın aşınma problemini birkaç sene içinde çözmeyi başarmıştı.

PlayStation 5

PlayStation 4’ün kollarını daha dirençli bir malzeme ile üretmeyi tercih eden Sony, bu sefer de yetkisiz batarya ömrü yüzünden eleştirilmişti. 4 ila 7 saat (ortalama olarak) boyunca çalışan DualShock 4, oyuncular tarafından böylece kullanılmayan dokunmatik yüzeyi ve daima açık olan ışık çubuğu nedeniyle istenen performansı gösteremiyor.

Nintendo Switch Pro’nun kontrolörü ise 40 saat boyunca aralıksız bir şekilde hizmet verebiliyor. Oyuncular bundan böyle PlayStation 5’te böyle bir terslik görmek istemiyor. Bu bağlamda Sony’nin batarya ömrü konusunda çok dayanıklı bir yapıya sahip olması gerekiyor.

PlayStation 5 özellikleri: PlayStation 5’in şamata seviyesi

Bilindiği üzere PlayStation 4’cilt ve PlayStation 4 Pro’dan gelen yüksek sesler son derece negatif eleştirilerin yapılmasına yol açtı. Özellikle God of War ve Horizon: Zero Dawn gibi makineyi fazla zorlayan oyunlar, bir takım kişilerin “Evin bahçesinden jet kalkıyor!” şeklinde tepkiler vermesine neden olmuştu.

Oyuncular, PlayStation 5’in çok pozitif ses çıkarmamasını istiyor. Xbox One cephesine baktığımızda böyle bir sorunun olmadığını görüyoruz. Yeni tür konsolun büyük miktarda zorlama harcayacağı biliniyor fakat Sony’nin bu sorunu çözmemesi yine çoğu eleştirinin yapılmasına vesile olacak.

Ünlü PlayStation 4 oyunu, PlayStation 5’e gelebilir

RPG oyunu kategorisinde yer alan ve PlayStation 4’ün en çok satan oyunlarından birisi, PlayStation 5 için gelebilir. Peki o oyun hangisi?

1 2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.