DOLAR 32,4478
EURO 34,7388
ALTIN 2.438,75
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Dune filmi için fragman tarihi belli oldu Frank Herbert’in uzun süredir sinemaya aktarılması beklenen bilim kurgu romanı Dune için Warner Bros…

30.07.2020
A+
A-

Frank Herbert’in kaleminden 1965 yılında okuyucuyla buluşan Dune, daha önce birkaç kez sinemaya uyarlanmış, ancak kitaptaki bilim kurgu dünyasını yansıtmak mümkün olmamıştı. Screenart’ın haberine göre bu defa Denis Villeneuve’nin yönetmen koltuğuna oturacağı yapımın ilk fragmanına önümüzdeki Ağustos ayında merhaba diyeceğiz. Daha önce uyarlamaları başarısız olan yapımdan bu kez beklentiler oldukça fazla. Zira filmin oyuncu kadrosunda Javier Bardem, Jason Mamoa, Josh Brolin, Oscar Isaac, Timothee Chalamet gibi etkileyici isimler bulunuyor.

Hikaye olarak Atreides ailesinin son derece değerli kaynakları yönetip korumaya çalıştığı çöl gezegeni Arrakis’te geçen Dune, Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Baharat adı verilen bu kaynak tüketene uzun bir yaşam süresi ve iyi bir bilinç sunmakta, ancak pek çok yan etkiyi de bir arada getirmektedir. Bu kaynağı ve Gezegenin kontrolünü ele geçirmek isteyen Harnoken ailesi tarafından Paul ve ailesine bir tuzak kurulur. Bu tuzak sonrasında aile dağılarak firari hale gelir. Ana kahraman Paul ailesinin gezegenin kontrolünü yeniden kazanması için mücadele ederken, tüm evrenin de kaderini değiştirme ihtimalini anlatıyor.

Aralık 2020 tarihinde vizyona girecek Dune Filmi için büyük aksamalara sebep olan Koronavirüs salgını sebebiyle bir erteleme gelip gelmeyeceği merak konusu. Warner Bros., dağıtıcılığını üstlenilen film için uzun bir süredir sessizdi. Ancak Ağustos ayında yayınlanacak fragman ile bu sessizliğini güçlü bir şekilde bozması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.