DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

DSÖ Yöneticisinden ‘Normalleşme’ Yorumu: Epidemiyolojik Salaklık

08.07.2021
A+
A-

Koronavirüs pandemisinin başından beri en çok tartışılan kurumlardan bir tanesi olan Dünya Sağlık Örgütü, vaka sayılarının düşmesi ile gevşeme ve tedbirleri kaldırma kararı alan ülkelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kuruluşun önde gelen yöneticilerinden Mike Ryan, kısıtlamaları tamamen kaldıran devletlerin “epidemiyolojik salaklık” yaptığını söyledi. Ryan’a göre alınan kararlar, tüm kazanımların yitirilmesine yol açacak.

Mike Ryan tarafından yapılan açıklamalara göre dünya, koronavirüs pandemisinin en kritik sürecinde. Çünkü pandeminin bir numaralı düşmanı olan aşılama süreci devam ederken tamamen açılma kararları, insanların bir arada olmalarına yol açacak. Bu stratejiyi değerlendiren Ryan, devletlerin insanların COVID-19 olmaları için zaman tanıdıklarını söylüyor.

“Pandemi bitmedi”

Koronavirüs pandemisi bitmedi

Myke Ryan, pandeminin bitmediğinin altını çiziyor. Bu durumu örneklerle de pekiştiren DSÖ yöneticisi, Amerika kıtasında hala günlük 1 milyon vaka tespit edildiğini belirtiyor. Aynı durumun Avrupa için de geçerli olduğunu ifade eden Ryan, bir haftada tespit edilen vaka oranının yarım milyon civarında olduğunu söylüyor. Ancak Myke Ryan’a göre hala yapılabilecek bazı şeyler var.

DSÖ’nün üst düzey yöneticisine göre gelişmiş devletlerin, aşı stoklarını acilen diğer devletlerle paylaşmaları gerekiyor. Paylaşılan bu aşıların, ulaştırıldıkları ülkelerde başta sağlık çalışanlarına sonra da yaşlı ve bünyesi zayıf olan insanlara uygulanması gerekiyor. Bir süre daha tedbirlerin devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Myke Ryan, çocukların da aşı programlarına alınmasıyla pandemi döneminin kapanacağını ifade ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.