DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

DSÖ COVID-19 Temsilcisi, Avrupa’yı Koronavirüste Üçüncü Dalgaya Karşı Uyardı

22.11.2020
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü Özel COVID-19 Temsilcisi David Nabarro, İsviçre’de Solothurner Zeitung’a yaptığı açıklamada korkutucu haberler verdi. Nabarro, aşıdan önce 2021’in başlarında Avrupa’nın COVID-19’un üçüncü dalgasını yaşamasının muhtemel olduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerine yönelik eleştirilerini dile getiren Nabarro, ilk dalga kontrol altında alındıktan sonra yaz ayları sırasında gerekli olan altyapıların kurulmadığını söyledi. Nabarro, “Şu an ikinci dalga var. Gerekli altyapıları kurmazlarsa önümüzdeki senenin başlarında üçüncü dalga da olacak” dedi.

Avrupa’nın Asya’dan öğrenmesi gereken şeyler var

salgın, maske takan adam,

Virüse güçlü ve kati bir şekilde hızlıca cevap verilmesi gerektiğini söyleyen COVID-19 temsilcisi, özellikle virüsün yavaş yayıldığı erken dönemlerde bunun çok önemli olduğunu söyledi. Nabarro, “Üstünkörü reaksiyon alınırsa problem çok hızlı bir şekilde büyüyecek” dedi.

Avrupa’da vakalar artış gösterirken Asya’da durum kontrol altında gözüküyor. DW’de yer alan habere göre 120 milyon nüfuslu Japonya, cumartesi günü 2.596 yeni vaka açıklarken 51 milyon nüfuslu Güney Kore, 386 yeni vaka açıkladı. Güney Kore’de vaka sayısı ise toplamda 30 bin 700 seviyesinde tutuldu.

david nabarro, dsö covid-19 temsilcisi

Nabarro, sorunlardan bir tanesinin de karar verici konumunda bulunan politikacıların, virüsün katlanarak değil aritmetik olarak arttığını düşünmesi olduğunu söyledi. Nabarro, katlanarak artmayı şöyle örneklendirdi: “Sayılar, ilk hafta 8 kat yükselir, iki haftada 40 kat, ü haftada 300 kat, dört haftada 1000 kat yükselir ve böyle devam eder.”

DSÖ temsilcisi, Asya’daki insanların gereken önlemleri aldığını ve ayrıca Asya ülkelerinin kısıtlamaları erken gevşetmediğini dile getirdi. Nabarro, “Vaka sayıları düşene ve o seviyede kalana kadar beklemek zorundasınız. Avrupa’nın reaksiyonu yetersizdi” ifadelerini kullandı.

İki kıtanın verilerini karşılaştırdığımızda da oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Avrupa’da 15,5 milyon vaka görülmüş durumda ve Asya’da da bu sayı 15,7 milyon olarak gözüküyor. Ancak Asya ülkeleri arasında 15,7 milyon vakanın 9 milyonu Hindistan’da yer alıyor. Hindistan haricinde vaka sayısı 1 milyonu geçen ülke bulunmuyor. Avrupa’da ise 1 milyon vaka sayısını geçen 5 ülke bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.