DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Dört AB ülkesi, gazda dinamik tavan fiyatı önermek için harekete geçti

07.10.2022
A+
A-

İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika’nın Avrupa Birliği içinde gazda dinamik tavan fiyat uygulanmasını önerme hazırlığında olduğu belirtiliyor.

Avrupa Birliği (AB), doğalgaza geçici bir süre tavan fiyat uygulamayı planlerken dört üye ülke harekete geçti.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika, AB’de gaz için dinamik tavan fiyat uygulanmasını öneren gayriresmi bir belge imzaladı.

Söz konusu teklifin, ham petrol fiyatı gibi dış parametreler temelinde revize edilebilecek, merkezi bir değer belirlemenin mümkün olacağı “dinamik bir koridor” oluşturulmasına yönelik olduğu belirtildi.

Bu arada, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan İtalya Başbakanı Mario Draghi de “enerji, iklim ve ekonomi” konulu bir yuvarlak masa oturumunda yaptığı konuşmada, enerji kriziyle AB olarak beraber yüzleşmenin önemine vurgu yaptı.

Draghi, “Enerji kriziyle yüzleşmek için birlikte çalışmalıyız. Bunu ayrı ayrı da yapabiliriz ancak Avrupa’da birliği kaybederiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.