DOLAR 32,3455
EURO 35,0945
ALTIN 2.310,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Donald Trump’tan olay Reza Zarrab teklifi!

10.10.2019
A+
A-

Tüm dünya Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlediği askeri harekâtı konuşurken; Bloomberg’e konuşan kaynaklar ABD Başkanı Donald Trump’ın 2017’de dönemin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a Reza Zarrab’ın serbest bırakılması için baskı yaptığını iddia etti.

İran’a yönelik yaptırımların ihlal edilmesiyle ilgili ABD’deki davada itirafçı olan Zarrab’ın avukatı Rudy Giuliani’nin Trump’a yakınlığı dava döneminde tartışma konusu olmuştu.

Bloomberg’in Oval Ofis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Tillerson, “Bunun yürütülen bir soruşturmaya müdahale olacağını” söyleyerek Trump’ın bu teklifini reddetti. Toplantı sırasında Oval Ofis’te olanların bu teklif karşısında şoke olduğu belirtildi.

MedyaRadar’da yer verilen T24’ün aktardığı habere göre, Tillerson, toplantıdan hemen sonra Oval Ofis’in önünde bu fikre karşı olduğunu dönemin özel kalem müdürü John Kelly’e de söyledi. Eski Dışişleri Bakanı, bu hamlenin yasa dışı olacağını vurguladı.

Bloomberg’ün haberine göre Beyaz Saray konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti.

Giuliani bu ay Bloomberg ile yaptığı bir röportajda Trump’a Zarrab davasından hiç bahsetmediğini söylemiş ancak daha sonra “Bunu yapmış olabilirim” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.