DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Donald Trump’tan Huawei’ye fena haber! Mayıs 2019’dan bu yanlamasına yasaklama uygulanan Huawei’ye bir kötü haber daha geldi. Donald Trump, Huawei yasağı…

14.05.2020
A+
A-

Bu süreçte Google Play Hizmetleri’nin yerini Huawei Mobil Hizmetleri, Google Play Store’un yerini ise AppGallery aldı. Huawei her geçen gün daha artı uygulamayı mağazasına eklemek için çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz haftalarda ABD ile anlaşmaya varılabileceğine dair iddialar ortaya atılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump bu ambargoyu 2021 yılının Mayıs ayına dek yani 1 sene daha uzatma kararı aldı. Bu Nedenle Çinli teknoloji devi ve ABD hükümetinin anlaşabileceğine dair umutlar suya düşerken, daha da önemli bir sorun var.

Mayıs 2019’dan bu yandan ambargo uygulanıyor olsa da, kısmı bir yasak laf konusu. Geçici lisans aracılığıyla bazı ABD’li şirketler Çinli teknoloji devi ile çalışmaya devam edebiliyor, lisans alınan donanımlara sahip olan telefonlar güncelleme alıyor.

Bu şart yakında değişebilir: Mayıs, Ağustos, Kasım ve Mart aylarında uzatılan geçici lisans sözleşmesinin 45 günlük süresi 15 Mayıs’ta sona eriyor. Ne Huawei ne de Ticaret Departmanı geçici lisansın durumu hakkında bir izah etme yapmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.