DOLAR 32,5619
EURO 34,8545
ALTIN 2.434,35
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Donald Trump, Uzay Ordusu kurmak istiyor

14.03.2018
A+
A-

ABD Devlet Başkanı Donald Trump hakkında dikkat çekici bir haber daha ortaya çıktı. Ortaya çıkan iddialara göre, Trump’ın uzay için bir ordu kurma planı var. Trump, yeni ulusal stratejilerinin arasında uzayın çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor. Tıpkı kara, hava ve deniz savaşları olduğu gibi, uzayda da bir savaş senaryosunun gerçekleşeceğini ve bu yüzden yeni bir birimin kurulması gerektiğini savunuyor.

Air Force isimli Hava Kuvvetleri’ne ek olarak Space Force adı verilen Uzay Kuvvetleri’nin kurulması gerektiğini düşünen Trump, gelecekte bunun olacağını belirtti.

Space Force isimli özel birliğin uzun zamandır hayali olduğunu ve daha önce kabul görmediğini ifade eden ABD Devlet Başkanı’nın düşüncelerine benzer bir akım Soğuk Savaş döneminde de yaşandı. Soğuk Savaş döneminde, Yardımcı Amiral olarak görev alan Charles A. Richard ve Hava Kuvvetleri Generali David Goldfein benzer şeyleri ifade etti. gelecekte uzayın yeni bir savaş meydanı olacağını savunanlar arasında yer alıyor. Aradan geçen yıllar sonrasında bu konunun tekrar gündeme gelmesi ise oldukça ilginç. Air Force ile dünyanın en büyük hava kuvvetlerinden birine sahip olan ABD’nin, gelecekte kuracağı bir Space Force girişimi ile bu konuda bir ilk olması da muhtemel.

:: Uzay Ordusu kurma fikrini nasıl yorumluyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.