DOLAR 32,4893
EURO 34,7787
ALTIN 2.421,85
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Donald Trump: “Corona ilacı alıyorum”

19.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine kadar ABD Başkanı Trump, Covid-19’a karşı vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirdiği iddia edilen sıtma ilacını birkaç haftadır aldığını söyledi.

ABD’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarından Amerikan Ulusal Yiyecek ve İlaç Ofisi’nin “güvenli olmayan ve Covid-19’a karşısında işe yaradığı kesin yok” diyerek Nisan ayından beri uyarılarda bulunduğu hidroksiklorokin isimli ilacı kullandığını söyleyen Trump, “Bu ilacı ne dek insanın aldığını bilseniz şaşarsınız… Hastanelerde salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının birçoğu bu ilacı alıyor” dedi.

Trump sözlerine, “Ben de bu ilacı alıyorum. Ben de hidroksiklorokin alıyorum. Evet derhal alıyorum, birkaç hafta önce almaya başladım ve o zamandan beri alıyorum. Çünkü bu iyi bir şey ve hakkında iyi şeyler duydum. Her gün bir hap alıyorum” diye devam etti.

“KALP RİTMİNİ BOZABİLİR”

ABD Başkanı Donald Trump’ın bu ilacı övmek ve öne dışlamak için çalışanlarına baskı yaptığına dair iddialar önceki gün milletlerarası kamuoyunun gündemine gelmişti.

ABD’nin gıda, ilaç ve sıhhat konusundaki en yetkin kurumu olan Milli Gıda ve İlaç Ofisi, salgının sürat kazandığı günden beri, bu ilacın etkisinin fazla düşük olduğunu açıklayarak, “Hastane ortamı ya da klinik denemeler haricinde bu ilacın kullanılması tehlike yaratır. Yürek ritmi problemlerine sebep olabilir” açıklamasını yapmıştı.

TRUMP’TAN DSÖ’YE TEHDİT

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, bir süredir tansiyonun yüksek olduğu Dünya Sağlık Örgütü’nü (DSÖ) çok sert bir dille korkutma etti… Trump, “Eğer Dünya Afiyet Örgütü  gelecek 30 gün içerisinde büyük şansın dönmesi yapmazsa ABD, fonlarını daimi olarak durduracaktır” dedi.

Trump DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus’a bir mektup yazdığını söylerken bu mektupta, “Sizin ve kurumunuzun bu salgınla mücadelede aldığı yanlış kararları ve yaptığı hataları açıkça tekrarladık ve bu hatalar dünyaya fazla önemli sonuçlar doğurdu. Dünya Sıhhat Örgütü’nün ilerlemesi için oluşturacağı tek şey Çin’den bağımsızlığını duyuru etmektir. Bir lahza önce harekete geçmelisiniz. Kaybedecek vakit yok” ifadesini kullandı.

Trump kurum içerisinde gözler görülür net değişimler olmaması durumunda ABD’nin üyelikten de çıkabileceğini söylerken fonun da kalıcı olarak kesilebileceğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.