DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Doğu’da ödenmeyen faturalar Dicle Elektrik’i güç sokuyor

20.05.2020
A+
A-
Doğu'da ödenmeyen faturalar Dicle Elektrik'i zor sokuyor Dicle Elektrik Yayılma Genel Müdürü Yaşar Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle bölgedeki tarımsal sulama abonelerine 2020 yılı borçlarıyla ilgili tahsilat talebinde bulunmadıklarını, elektriği kesilmesi öngörülen abonelerin borçlarında önceki yılların başlıca alındığını söyledi. Elektrik dağılma şirketi olarak salgın sürecinde sorumluluklarının farkında olduklarını dile getiren Arvas, ekiplerini, kaliteli elektrik hizmetini daha iyi verebilmek için 7/24 çalışma esasına göre yapılandırdıklarını aktardı. Arvas, müşterilerin uzak fatura ödemeleri, destek ve taleplerine cevap verebilmek için teknolojik daha aşağı yapıyı organize ettiklerini bildirerek, şöyle konuştu: “Biz bir kamu hizmeti üretiyoruz. 6 ildeki yaklaşık 2 milyon abonemize özelleştirilmiş bir kamu hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Bu abonelerimize kamu hizmeti götürürken özgürlük ekonomide satın aldığımız ve peşin ödemesini yaptığımız elektrik bedelini uzun vadelerde tahsil etmeye çalışıyoruz. Bu tahsilatı yaparken adi tarımsal sulandırma aboneleri dışındaki abonelerimizde bile aktüel tahsilat oranlarımız fazla düşük. Tarımsal sulamada koşul birazcık daha kötü. Çoğunlukla bölgemizdeki tarımsal sulandırma aboneleri, borçlarını 1 sene sonradan ödüyorlar. Misal atamak icabında 2020 yılında tüketecekleri enerjinin bedelini gelecek sene ödeyecekler.” Arvas, tarımsal sulamanın Mezopotamya bölgesindeki tarım için önemini bildiklerini aktararak, Mardin’de aynı sezon içinde iki mahsul ekmeye elverişli tarımsal alanlar bile bulunduğunu söyledi. Şanlıurfa ve Diyarbakır’da da çok sayıda tarımsal sulama abonesinin bulunduğunu ve Mardin’deki 7100 tarımsal sulandırma abonesinin 6200’ünün elektrik borcu olduğunu dile getiren Arvas, “Mardin’deki sorunumuzun temeli, Mardin çiftçimizin elektrik borcuna bakış açısı. Borcu ödemekten ziyade ödememeye karşın perspektif var.
2016 yılından beri ödenmemiş borçlar bulunuyor. Toplamda 1,3 milyar liraya ulaşan bu borca biz bir şekilde önlem almazsak sene sonunda 2 milyarı, 2 sene sonradan da 5 milyarı aşacak. Elektriği kesmek zorundayız. Tek çaremiz bu.” ifadelerini kullandı. Arvas, diyalog kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, “Ödeme kolaylıkları sağladık. Ciddi anlamda çiftçimizin içinde bulunduğu durumu destekleyecek şekilde kolaylıklar sağladık. Maalesef bu kolaylıkların sonucunu göremiyoruz. Bizim en doğal hakkımız olan, elektriği kesme işini Mardin’de başlatmış durumdayız.” değerlendirmesinde bulundu. Elektrik bedellerinin ödenmesi gerektiğini gösteren Arvas, “Çiftçilerimize bir şekilde bu mesajı iletmek için son çaremiz elektriği kesmek oldu.” diye konuştu.      
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.