DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Doğru Biberon Kullanımı Nasıl Olmalı?

02.09.2021
A+
A-

Bebeğiniz için her zaman en iyisini istediğinizi tahmin edebiliyoruz. Peki, yaptığımız her seçim doğru mu? Biberon ile besleme yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Sizler için hazırladığımız biberon kullanım rehberinin detayları haberimizde…

Bebeğiniz için her zaman en iyisini istediğinizi tahmin edebiliyoruz. Peki, yaptığımız her seçim doğru mu? Biberon ile besleme yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Sizler için hazırladığımız biberon kullanım rehberinin detayları haberimizde…

DOĞRU BİBERON KULLANIMI NASIL OLMALI?

Uzmanlar, doğum sonrasında bebek anne memesini kabul ediyorsa ve yeterli miktarda sütü annesinden karşılıyorsa biberon ile ilişkisinin başlaması için en az 1 ay beklenmesi gerektiğini tavsiye etmektedir.

BİBERON KULLANIRKEN BU HATAYI YAPMAYIN 

Biberon ile besleme ne sıklıkla ve nasıl olmalı?

İdeal beslenme zamanı için bebeğinizin açlıktan ağlamasını beklemeyin. Bebeğinizi ilk açlık belirtisinde beslemeniz gerekmektedir. Bu onun huzuru için çok mühimdir. Peki, bebeğinizin acıktığını nasıl anlarsınız? Eğer bebeğiniz dudağını ya da dilini emerek, dudak şapırdatan sesler çıkartıyorsa bu acıktığının sinyalidir.

Biberon nasıl tutulmalı?

Bebeğinizin gazlanmasına neden olmaması için biberonu eğik tutmalısınız. 

Doğru biberon ucu seçimi nasıl yapılmalı?

Biberonlar için birçok meme ucu çeşidi vardır. Bebeğinizin en rahat emebileceği meme ucunu seçmeye dikkat etmelisiniz.

Memeden biberona geçiş süreci nasıl olmalı?

Bebeğinizin anne memesinden sonra biberona alışma süresi çok hızlı olmayacaktır. Bunun için bebeğinize en az iki hafta süre vermelisiniz.

Biberon temizliği nasıl yapılmalı?

Bebeğinizin sağlığını en iyi şekilde korumak için biberon temizliğine gereken önemi vermelisiniz.

Öncelikle biberonun içindeki tüm sıvıyı boşaltın sonrasında sıcak suyla yıkayın. İyice yıkandığına emin olduğunuzda da durulama işlemini gerçekleştirin. 

Biberonları 8 dakika kaynatarak bakterilerden arındırabilirsiniz.

TEHLİKEYE YOL AÇABİLİR

Bebeğinizi biberonla yatağa yatırmayın çünkü bu bebeğiniz için boğulma tehlikesi oluşturabilir.

Mikrodalga fırın, şişeleri eşit olmayan bir biçimde ısıtarak bebeğinizin ağzını yakabilir bundan dolayı bu yöntemi kullanmayın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.