DMMden Hatay Depremi Sonrası Barınma Durumuna Aydınlatıcı Açıklama
Hatay depremi sonrası barınma durumunu net ve güvenilir bilgilerle açıklayan kapsamlı analiz.
Depremzedelerin çadır kentlerinde kalmaya devam ettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından net olarak ifade edildi. Söz konusu paylaşımlar, kamuoyunda yanlış algı oluşturmaya yönelik ve afetzedelerin hassasiyetini istismar eden içerikler olarak nitelendirildi.
Hatay’da deprem sonrası kurulan tüm çadır kentlerin, kalıcı konutlara geçiş süreci başlatıldıktan sonra kaldırıldığı ve 20 Eylül 2023 itibarıyla vatandaşların çadır kentlerde kalmadığı kaydedildi. DDM açıklamasında, toplam 86.754 bağımsız bölümün kurası çekilmiş ve hak sahipleri belirlenmiştir. Kalıcı konutların teslimi ise peyderpey gerçekleştirilmekte ve sürecin ilerleyişi vatandaşların yeni konutlarına kavuşmasını hedeflemektedir.
Yaşanan sürece ilişkin olarak, geçici barınma ihtiyaçlarının geçici konutlar veya konteyner kentlerde karşılandığı belirtildi. Sosyal medyada dolaşan “çadırlarda yaşam devam ediyor” iddiaları ise saha gerçekleriyle bağdaşmayan paylaşımlar olarak nitelendirildi ve resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaların dışındaki iddialara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.
Kaynak: AA / Yusuf Soykan Bal – Güncel Kaynak: Haberler.com