DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Düzenlediği Ezan’ı Güzel Okuma Yarışmasında Bölge Finalisti Açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması bölge finalisti açıklandı. Detaylar ve kazananlar hakkında bilgi için hemen tıklayın.

18.07.2025
A+
A-

Her Yıl Düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri Kapsamında

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında bu yıl da önemli bir yarışma düzenlendi. Bu kapsamda organize edilen “Din Görevlileri Arası Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması”nda bölge finalisti belirlenmiş olup, heyecan dolu anlar yaşandı.

Yarışmanın Yapıldığı Mekan ve Katılımcılar

Ağrı Merkez Camii’nde gerçekleştirilen yarışmada, farklı ilçelerden ve camilerden gelen din görevlileri, ezanı en güzel ve düzgün şekilde okuma performanslarını sergiledi. Yarışma jürisi, alanında uzman isimlerden oluşurken, katılımcıların ezan okuma becerileri ve ses güzellikleri büyük dikkatle değerlendirildi.

Bölge Finalisti ve Derece Alanlar

Yarışmada birinciliği, Erzurum Horasan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Yüzören Mahallesi Camii İmam Hatibi Halil İbrahim Yıldırım kazandı. Kendisi, ezanı en güzel ve anlamlı şekilde okuma becerisiyle jüriyi etkiledi. Bu büyük başarı, onun bölge finalinde temsil edilmesine imkan sağladı.

Jüri ve Ödüller

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Erzurum İl Müftü Yardımcısı Dr. Sebahattin Erdoğan da yer aldı. Jüri üyeleri, yarışmaya katılan tüm din görevlilerine katılım belgesi ve hediye takdiminde bulundu. Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Bu tür yarışmalar, din görevlilerimizin ses ve hitabet becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamakta ve toplumumuzda dini hassasiyetleri pekiştirmektedir” dedi.

Derecelendirme ve Sonuçlar

  • Birinci: Erzurum Horasan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Yüzören Mahallesi Camii İmam Hatibi Halil İbrahim Yıldırım
  • İkinci: Erzincan’dan katılan Burhan Eser
  • Üçüncü: Ardahan’dan katılan Cemal Deniz

Etkinliğin Önemi ve Gelecek Planları

Bu yarışma, din görevlilerimizin iletişim ve hitabet yeteneklerini geliştirmesine olanak tanırken, aynı zamanda toplumumuzda dini değerlerin doğru ve güzel bir şekilde aktarılmasını teşvik etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl bu tür etkinlikler ile din görevlilerinin mesleki gelişimine katkı sağlamayı sürdürecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.