DOLAR 32,3634
EURO 34,6830
ALTIN 2.390,69
BIST 10.167,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Diyabet Hastaları Dikkat!

28.03.2020
A+
A-

Yeni tip Coronavirüsün en ağır seyrettiği hastalık grupları arasında diyabet hastalarını yer alıyor. Bu sebeple diyabet hastalarının kendilerini sosyal ortamlardan daha fazla izole etmeleri gerekiyor.

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, bu tür hastaların evde kalmalarını, zorunlu olarak dışarıya çıkmaları gerekirse mutlaka eldiven ve maske kullanmaları ve hijyen koşullarını da hiçbir zaman elden bırakmamaları uyarısında bulundu. Toplu bir alana girdiklerinde ya da temasta bulunduklarında mutlaka ellerini yüzlerine götürmeden önce yıkamaları ya da kolonya ile dezenfekte etmeleri ikazında bulunan Ertuğrul, ateş, solunum sıkıntısı, nefes darlığı gibi belirtiler gösterenlerin vakit kaybetmeden maske takıp, en yakın sağlık kuruluşuna gitmeleri gerektiğini anlattı.

DİYABET VÜCUTTA TÜM DOKULARI VE ORGANLARI ETKİLEYEBİLİYOR

Ertuğrul, risk grubundaki hastaların Coronavirüsü atlatma süreçlerinin daha ağır bir tablo oluşturduğuna dikkati çekerek, “Coronavirüsün bulaşma tekniği herkeste aynı ancak hastalığı atlatma konusu bağışıklık sistemlerine göre farklılık gösteriyor. Diyabet, vücutta tüm dokuları ve organları etkileyebilen, bağışıklık sistemini tahrip edici bir hastalık. Diyabet hastaları bu süreçte kendilerini sağlıklı insanlardan daha fazla izole etmeleri gerekiyor. Çünkü koronavirüsün en ağır etki edeceği riskli hasta grupları arasında diyabetliler bulunmaktadır. Hastalık bu gruptakilerde daha ağır seyretmekte. Yapılan çalışmalarda da bu risk grubundaki ölüm oranları yüzde 10’u aşıyor. Diyabet hastalarının bu süreçte beslenmelerine çok ama çok dikkat etmeleri gerekiyor. Kan şekeri düzenlemeleri normalin üzerine çıkarsa bağışıklık sistemleri daha fazla etkileniyor.” dedi.

Kan şekeri regülasyonunun bozulmamasının önemine işaret eden Ertuğrul, her şeker hastasının kendisine göre bir diyeti olduğunu, özellikle bu süreçte diyete daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini aktardı.

İLİşKİLİ HABERLER Evde Kan Şekerini Düşürme Kürü

Evde Kan Şekerini Düşürme Kürü

Yaşlı Adamı Sosyal Medyada Rencide Eden Kişi Hakkında Örnek Karar

Yaşlı Adamı Sosyal Medyada Rencide Eden Kişi Hakkında Örnek Karar

Yaşlılara ve Kronik Hastalara Evde Sağlık Hizmeti

Yaşlılara ve Kronik Hastalara Evde Sağlık Hizmeti

Filistin’de Coronavirüs Vaka Sayısı 86’ya Çıktı

Filistin’de Coronavirüs Vaka Sayısı 86’ya Çıktı

İLİşKİLİ GALERİLER Diyabetlilerin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar

Diyabetlilerin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar

Diyabet Belirtileri Nelerdir?

Diyabet Belirtileri Nelerdir?

Bu Besinler Diyabetle Savaşıyor!

Bu Besinler Diyabetle Savaşıyor!

İran'da Coronavirüse Karşı Biyolojik Savunma Tatbikatı Başladı

İran’da Coronavirüse Karşı Biyolojik Savunma Tatbikatı Başladı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.