DOLAR 35,4384
EURO 36,5395
ALTIN 3.049,67
BIST 10.011,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Yağmurlu
İstanbul
11°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 5°C
Pts 6°C
Sal 8°C

Çin’de Yeni Virüs Görüldü! Bunyavirüs Nedir, Belirtileri Nelerdir?

08.08.2020
A+
A-

Taiwan News’te yer alan habere göre, Çin’de kene kaynaklı yeni Bunyavirüsün ortaya çıkarak 7 kişinin hayatını kaybettiği, 60’tan fazla kişinin de hastaneye kaldırıldığı açıklandı. İşte Bunyavirüs hakkında merak edilenler…

BUNYAVİRÜS NEDİR, NASIL BULAŞIR?

Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını devam ederken, şimdi de bunyavirüs baş gösterdi. İlk kez 2010 yılında Tayvan’da keşfedilen yeni Bunyavirüs, insan insana bulaşabilen bir virüstür. Tayvan Hastalık Kontrol Merkezi’ne (CDC) göre ölüm oranı ’dur. SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) virüsünün yeni bir virüs olmadığı belirtilirken kuluçka süresinin 7 ila 14 gün arasında değiştiği ifade edildi. Yaygın semptomları arasında ateş, halsizlik, bulantı, karın ağrısı ve iştah azalması bulunmaktadır.

Yılın ilk yarısında ülkenin doğusundaki Jiangsu eyaletinde Bunyavirüs bulaşan kişi sayısının 37’nin üstünde olduğu, daha sonra Anhui eyaletinde de enfekte olan kişi sayısının 23 olarak tespit edildiği belirtildi.

Bunyavirales, negatif algılamalı tek sarmallı RNA virüslerinin bir sırasıdır. Ellioviricetes sınıfındaki tek düzendir. Daha önce Bunyaviridae virüs ailesi olarak bilinmekteydi. Bunyavirales (Bunyavirüs) adı, orijinal tip Bunyamwera orthobunyavirus türünün ilk keşfedildiği Bunyamwera’dan türemiştir.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüs Kanser Tanısının Azalmasına Neden Oldu

Koronavirüs Kanser Tanısının Azalmasına Neden Oldu

Koronavirüs Sonbaharda Artış Gösterebilir

Koronavirüs Sonbaharda Artış Gösterebilir

Koronavirüste Erişkin Hasta Tedavi Rehberi Güncellendi

Koronavirüste Erişkin Hasta Tedavi Rehberi Güncellendi

Koronavirüs'ü Etkisiz Hale Getiren Kumaş Üretildi

Koronavirüs’ü Etkisiz Hale Getiren Kumaş Üretildi

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.