DOLAR 32,4615
EURO 34,7745
ALTIN 2.420,41
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Disney, Disney+ ve Hulu’yu Ortak Bir Platform Haline Getirmeyi Planlıyor

05.12.2020
A+
A-

Hem sinema filmlerinin hem de dizilerin ve komedi programlarının artık fiziksel olarak izlenmek yerine yayın platformları üzerinde daha çok rağbet gördüğünü söylemek yanlış olmaz. Tam anlamıyla bir yayın savaşının ortasında olduğumuz günümüzde bir yayın platformundan beklenen şey ise tüm insanlara hitap edecek içerikleri barındırması.

2019 yılının Kasım ayında, yani bundan 1 yıl 1 ay kadar önce Disney, Disney+ isimli yayın servisini kullanıma açmıştı. Yayın servisi faaliyetlerine başladığından beri Disney’in bir gün bu platform ile Hulu’yu birleştirip birleştirmeyeceği bir soru işareti olarak akıllara kazındı. Disney, konu hakkında bu zamana kadar resmi bir açıklama yapmamış veya harekete geçmemiş olsa da iki tarafta da olan bazı değişiklikler Disney’in konu hakkında harekete geçeceğini çalıştığını gösterir nitelikte.

Disney, iki platformu birleştirerek daha güçlü bir sayıya ulaşmak istiyor:

Disney+ Hulu

Hem Disney+ hem de Hulu yayın platformlarının sahibi olan The Walt Disney Company, yatırımcıların dikkatini daha fazla çekebilmek için iki platformu bir araya getirmeyi hedefliyor. Disney+ platformunda 73,7 milyon, Hulu’da ise 36,6 milyon üyeye sahip olmak yerine bu iki platformu bir araya getirip 110 milyonu aşkın kullanıcıyla yoluna devam etmek istiyor. Bu hamleyle sayı anlamında çok daha güçlü görünecek olan Disney, aynı zamanda daha fazla kategoriyi ve içeriği içerisinde barındırmayı planlıyor.

Disney+ ve Hulu platformlarının birleşmesi, Disney için özellikle yatırım anlamında oldukça yararlı bir hamle olacak gibi düşünülüyor. Bunun yanı sıra iki platformun birleşmesiyle ortaya çıkacak olan daha fazla içerik sayısı da üyelik sayısını artıracaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.