DOLAR 32,4487
EURO 34,7895
ALTIN 2.446,57
BIST 9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Apple Card’a muhalif Google Card geliyor Apple Card rakibi Google Card ortaya çıktı. Akıllı ödeme sistemleri üzerine çalışmaları olduğu bilenen…

19.04.2020
A+
A-

Bir süredir kullanımda olan Apple Card’a, sırasıyla rakipler geliyor. Hemen de akıllı özelliklere sahip olan Google Card kendini gösterdi. Bedensel bir kartın kullanılacağı sistemde kullanıcı dostu özellikler de bulunacak.

Apple Card bir kredi kartı gibi operasyon görüyordu. Oysa Google göre hazırlanan kart, banka kartı gibi kullanıcılar kadar kullanılacak. Firma bunun için de Stanford Federal Credit Union ve Citi ile kuruluşlarla anlaşma yapacak.

Alışveriş yaparken ödeme için kullanılacak olan kart, temassız işlemler de yapabilecek. Ayrıca zeki telefonlarda olan tatbik doğru de Bluetooth ödemeleri yapılabileceği gibi sanal kart oluşturma ve yararlanma işlemleri de yapılabilecek.

Google Pay benzeri bir uygulamadan kartın bütün etkinliğini izleyecek olan kullanıcılar, kart kaybolduğunda ya da çalındığında yapılması gereken işlemleri buradan yapacak. Hem hesabınıza yetkisiz erişimler de buradan görünebilecek.

Kartın ne vakit kullanıcıların hizmetine sunulacağı ise hemen şimdi süresiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.