DOLAR 32,1926
EURO 34,9693
ALTIN 2.504,51
BIST 10.929,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Dişlerin Beyazlaması İçin Öneriler

19.06.2020
A+
A-

Bembeyaz dişlere sahip edinmek için yapabileceğiniz değişik yöntemler vardır. Herkesin evde denediği bilinen yöntemlerden haberi vardır. fakat bu yöntemler bazen etkin olmuyor. Etkili yöntemler bulmak için ne yerine getirmek gerekiyor? Diş beyazlatma için kullanılan malzemeler dişlere hasar mı veriyor? İşte bilmeniz gereken dişlerin beyazlaması için öneriler…
Diş Ağartmak için Neler Yapılmalı?
Diş rengini açmak istiyorsanız yapmanız gerekenler ilk önce dişlerin sararmasına sebep olan içeceklerden uzakta durmanız. Diş beyazlatıcı malzemelerini kullansanız da uyarı etmediğiniz sürece sararmaların önüne geçemesiniz.
• Diş beyazlatmak için günde 2 kereden fazla dişlerinizi fırçalamayın.
• Kahve, nehir, kola gibi dişleri sarartan ürünlerden uzakta durmalısınız.
• Sigara kullanıyorsanız mutlaka sigara içenlere özel macunlar kullanın.
• Eve yapacağınız diş ağartma malzemeleri dişlerinize zarar verebileceği için haftada bir kereden pozitif uygulamayın.
• Diş sararmalarının önüne geçemiyorsanız mutlaka bir diş hekimine görünmeniz gerekiyor.
Evde Uygulanan Diş Beyazlatma Yöntemleri İşe Yarar Mı?
Dişlerin beyazlaması için öneriler keza çevreden keza de internetten kolaylıkla öğrenebileceğiniz yöntemlerdir. Hepimizin evde mutlaka denediği yöntemler vardır. Bu yöntemlerin işe yaraması için kullanacağınız malzemeleri doğru seçmeniz ve düzenli aralıklarla uygulamanız gerekiyor. Evde diş ağartma için en sık kullanılan usul karbonatla fırçalamaktır. Bu işlemi yaparken diş etlerinize temas etmemesi gerekiyor. Karbonat ile fırçalama yöntemi sık yapmanız dişlerinize hasar verebilir. Renk açıcı özelliğinden adet edinmek için bu yöntemi maksimum haftada bir defa yapmanız gerekiyor.
Dişlerin sararmasından en büyük faktör içten arıtma ürünlerinin kullanılmamasıdır. Sigara, nehir ve kahve gibi içecekleri kullanıyorsanız diş macunları dişlerinizi arındırmak için yeterli değildir. Bunun için keza sağlıklı ayrıca de arıtma etkisi kuvvetli olan elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke, diş etlerinize bağlantı ettiğinde hasar vereceği için ince bir fırça yardımı ile dişlerinize uygulamanız gerekiyor. Bu yöntemi haftada iki kere uygulayarak daha beyaz dişlere kavuşabilirsiniz. Elma sirkesi diş beyazlatıcı için etkin yöntemlerden biridir.
Evde Diş Beyazlatma Zararları Nelerdir?
Evde dişleri rengini açmak için sıklıkla kullanılan çilek, sirke, karbonat gibi malzemeler diş etlerine hasar verir. Sirke ve karbonat renk açıcı özelliğe sahip olsa da içindeki asit diş minesinin zarar görmesine sebep olacaktır. İlk bakışta etkili bir yöntem gibi görünse de sık uygulanması halinde diş minesi hasar görür ve dişleriniz daha kolay kir tutmaya başlar. Sararmalardan kurtulmak istersen dişlerin doğal yapısını bozabileceğiniz için sarı ve kahverengi lekeler meydana gelebilir.
Diş Beyazlatmak için En Etkin Usul Nedir?
Diş beyazlaması için öneriler genellikle etkisi hemen olan olan ve uzun zaman yapıldığında dişlere zarar veren yöntemlerdir. Dişleri rengini açmak için en etkin usul diş hekimlerinin önerisi olacaktır. Diş beyazlatıcı uygulamaları hekim kontrolünde yapıldığı sürece dişlerinize zarar vermeyecektir. Keza özel keza devlet hastanelerinde kolaylıkla diş beyazlatma tedavisi görebilir ve sağlıklı bir şekilde dişlerinizin beyazlamasını sağlayabilirsiniz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.