DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Dışişleri Bakanlığı’ndan Lahey Grubu Toplantısı ve Türkiye’nin Katılımı Hakkında Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Lahey Grubu Toplantısı ve Türkiye’nin katılımıyla ilgili açıklama yaptı. Detaylar ve gelişmeler için hemen okuyun.

19.07.2025
A+
A-

Türkiye’nin Lahey Grubu Toplantısına Katılımı ve Ortak Bildiriye İlişkin Gerçekler

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 15-16 Temmuz tarihlerinde Kolombiya’nın başkenti Bogota’da gerçekleşen Lahey Grubu toplantısı sonrasında yayımlanan ortak bildiriye Türkiye’nin resmi olarak destek vermediği yönündeki iddiaların tamamen asılsız ve dezenformasyon amaçlı olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, toplantılarda alınan kararlar ve yayımlanan bildirilere katılım süreçlerinin zaman içinde geliştiği ve bu süreçlerin titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Özellikle, Bogota’daki toplantıya katılan 30 ülkeden yalnızca 12’sinin o anda ortak bildiriyi imzaladığı, diğer ülkelerin ise bildirinin açık kalması nedeniyle 20 Eylül tarihine kadar katılım sağlayabileceği ifade edildi. Ayrıca, toplantı sonunda yayımlanan bildiri metninde yer alan bazı hükümlerin, Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleri ve politikalarıyla uyumlu olması açısından kurumlar arası koordinasyon ve teknik hazırlık gerektirdiği vurgulandı.

Türkiye’nin Katılımı ve Politikaları

Türkiye’nin, bildiride önerilen önlemlerin büyük çoğunluğunu zaten uygulamakta olduğu ve bu konuda aktif bir politika izlediği belirtildi. Ayrıca, Türkiye’nin Filistin halkının haklarını koruma ve destekleme konusundaki kararlılığının değişmediği ve bundan sonra da devam edeceği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

  • “Türkiye, her zaman olduğu gibi, Filistin halkının haklarını savunan ve destekleyen girişimlerin en güçlü savunucusudur.”
  • “Gazze konusundaki politikalarımız, eksik bilgi veya kötü niyetli eleştirilerle gölgelemeye çalışılmamalıdır.”

Sonuç olarak, Bakanlık, Türkiye’nin uluslararası platformlarda aktif rol almaya devam edeceğini ve Filistin davasına verdiği desteği sürdüreceğini açıkladı. Ayrıca, dezenformasyon ve yanlış bilgilere karşı dikkatli olunması gerektiğini de vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.