DOLAR 32,3733
EURO 34,9950
ALTIN 2.325,67
BIST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Diş İpi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

24.04.2021
A+
A-

Dişlerinizi fırçalamanıza rağmen hala dişleriniz çürüyor mu? Peki sağlıklı ve güzel dişlere sahip olmak için ne yapmak gerekli? Dişlerinizin daha sağlıklı olması için diş ipi kullanmak gerekli mi? Hangi sıklıkla diş ipi kullanmalıyız? Diş İpi Kullanmanın faydaları nelerdir?

Diş sağlığı için düzenli fırçalamanın yanı sıra dikkat edilmesi gereken ve mutlaka bilinmesi gerekenler vardır. Dişlerini fırçaladıktan sonra diş ipine neden gerek duyulur? Diş fırçasıyla diş ipi kullanmak aynı şey mi? İkisini de kullanmak gerekir mi? Diş ipi kullanmanın faydaları nelerdir? Bunlar ağız ve diş bakımında en merak edilen soruların başında geliyor… ‘Hastalarım genellikle dişlerini fırçalamalarına rağmen yine de diş ipi kullanmaları gerekip gerekmediğini soruyorlar’ diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, bu konuya açılık getirdi.

DİŞ İPİ KULLANMANIN FAYDALARI NELERDİR? 

Düzenli fırçalama ile birlikte, diş ipi kullanıldığında diş eti kanaması azalır. Yani diş ipi kullanmak diş eti sağlığı için önemlidir. Diş eti sağlığımızı koruduğumuzda diş sağlığımızı da korumuş oluruz. Bu yüzden diş ipi kullanmak düzenli diş fırçalamak kadar önemlidir.

Çürükler ve diş eti hastalıklarına esas olarak dişlerimizde ve diş etlerimizde biriken plak neden olur. Diş plağı, ağzımızda bulunan farklı bakterini türünü içeren karmaşık bir eko sistemin parçasıdır. Bu plaklar profesyonel diş temizliği yapıldıktan sonra hızlıca yeniden oluşabilir. Bu yüzden diş temizliği işlemi sonrasında hekiminiz düzenli diş fırçalamayı ihmal etmemenizi size tavsiye eder.

Diş ipi, dişlerin birbirine temas ettikleri noktadaki plağı temizlemekle ve dişler arasında sıkışmış yiyecek parçalarını çıkarmakla kalmaz aynı zamanda doğru kullanıldığında diş eti altında ara yüzlerde biriken diş plağını da temizler.

Diş fırçalamak, dişlerinizin arasını temizlemede çok etkili değildir. Diş aralarında kalan yemek artıkları çürük oluşumu veya diş eti hastalığına sebep olabilir. Diş ipi kullanmak bu açıdan da önemlidir.

Dişlerimizde ve diş etlerimizde plak yeterince uzun süre kalırsa tükürüğümüzdeki mineral onu sertleştirerek kalkül adı verilen beyaz tebeşirimsi bir madde oluşturur. Diş taşı, diş eti hastalığını ilerletebilecek birçok farklı bakteri türüne ev sahipliği yapar.

Diş taşı oluştuktan sonra tek başına fırçalayarak veya diş ipi kullanarak temizlemek imkansızdır. Bu yüzden diş hekiminizi ziyaret ederek diş taşı temizliği yaptırmanız gerekir.Diş ipi kullanımında uzmanlaşmak biraz zaman alabilir. Ancak ne kadar sık diş ipi kullanırsanız, o kadar hızlı ve daha iyi olursunuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.